SG.hu

Nem pályázhat mobiltelefon-frekvenciára a DIGI

A 900 megahertzes (MHz), valamint az 1800 MHz-es frekvenciasávok frekvenciahasználati jogosultságai tárgyában kiírt árverési eljárásban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) árverési nyilvántartásba vette a Telekomot, a Telenort és a Vodafone-t december 17-én. Az eljárás a licitálással folytatódhat, várhatóan a jövő év elején - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

A frekvenciasávok árverésére november 10-én három mobilszolgáltató: a Magyar Telekom Nyrt., a Telenor Magyarország Zrt. és a Vodafone Magyarország Zrt. nyújtott be jelentkezést. Az alaki érvényességi vizsgálat eredménye alapján december 17-én az NMHH mindhárom jelentkezőt árverési nyilvántartásba vette. Az "éles" licitálást egy próbaárverés előzi majd meg, amelyekre várhatóan a jövő év elején kerülhet sor. Az NMHH az árverést követően tájékoztatni fogja a nyilvánosságot, hogy melyik szolgáltató, milyen áron, mennyi frekvenciát szerzett.

A 900 és 1800 MHz-es frekvenciákon jelenleg is szolgáltatást nyújtó mobilszolgáltatók most értékesítésre kerülő frekvenciahasználati jogosultsága 2022. április 7-én és 8-án jár le. Az értékesítésen szerzett jogosultságok ettől az időponttól számított tizenöt évig, 2037. április 9-ig lesznek érvényesek, és egyszer öt évvel meghosszabbíthatók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #6
    Azért van ez, mert állambácsi szerződést (stabilitási paktumot) kötött a multikkal. Garantálja nekik a stabil piacot, és a stabil bevlételt és a kartelezésért nem szólnak.
    Cserébe fizetik a telekommunikációs különadót és nem pampognak Brüsszelben.
    Mindezt az állami mobil szolgáltató fenyegetésével tudták elérni. Plussz állambácsi fizeti a gerinchálózat fejlesztését, hogy a falvakba is eljusson az internet.

    Félreértés ne essék, ha ez nem lenne, még akkor SEM kapnánk meg tisztességes áron a szolgáltatást, mert a DIGI is tízszeres haszonkulccsal dolgozik, max annyi van, hogy a telekom és társai meg tizenötszörössel.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2020.12.27. 10:57:12
  • rwg78 #5
    Szerintem fordítva ülsz a lovon. :)
  • Arnika19 #4
    Nyilván nem voltak hajlandók tejelni, mert Romániában nem csak az állami vezető ellen jár el az ügyészség aki elfogadta az anyagi előnyt, hanem az ellen is aki adja és az EU-s ügyészséghez is csatlakozott Románia.
    A sokat hangoztatott jogállamiságuk itt is látszik hogy problémás.
  • Mentol #3
    Akkor ne is vegyek DIGI mobil előfizetést, ha 2022 után is szeretnék náluk maradni?
  • Zsombor99 #2
    No comment... Vajon milyen meg nem nevezett indok miatt akarják kiszorítani a DIGI-t?? Szerintem annak is éppen annyi joga lenne az egészhez, mint a többinek!!

    Mi a mobiljainkkal mindig is Telenorosak voltunk. Amíg Pesten laktunk, addig az Invitel adta a netet és a tévét, ha jól emlékszek, most pedig egy helyi szolgáltató, a HirSat adja ezeket. Ezeken kívül sosem voltunk még másik másik szolgáltatónál.
    Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.12.18. 07:52:15
  • monk00 #1
    Azért nem semmi egy ország ez. Szépen kiszorítják a digit, mert tudják hogy ár érték arányban nem tudnának vele lépést tartani. Szerintem teljesen kiakarják véreztetni. Csak ennek az lesz a vége, hogy teljesen elfog tűnni az országból a digi. Én telekomos vagyok, de voltam digis, telenoros, és upc-s is. Így van összehasonlítási alapom. Ha hagyták volna, akkor már mindenhol a digi lenne, mint most a telekom. És akkor az előfizetőknek, fele annyiba kerülne minden. Hülyék országa...
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2020.12.18. 04:02:58