Berta Sándor

Piacvezető lenne az 5G területén a Nokia

A társaság még a rövid távú nyereséget is feláldozná azért, hogy pozíciókat szerezzen.

A Nokia szeretne 2021-ben vezető helyre kerülni az 5G szabvány területén és komoly piaci részesedést szerezne. A cég a közleményében kiemelte, hogy hosszabb távon jelentős javulással számol és minden olyan piaci technológiát tekintve meghatározó pozícióba akar kerülni, ahol jelen van.

Pekka Lundmark, a Nokia új elnök-vezérigazgatója rámutatott, hogy a világnak nagy problémákkal kell szembenéznie, például környezetvédelmi kérdésekkel, az erőforrások szűkösségével, a jövedelmi egyenlőtlenségekkel és a termelékenység megtorpanásával. A technológia egyre fontosabbá válik az ilyen problémák megoldásában és ők úgy próbálják meg pozicionálni a Nokiát, hogy vezető legyen ebben a változó világban.

A frissített vállalati stratégiából kiderült, hogy a gyártó elsősorban az Open RAN-t és a virtuális RAN-t támogató termékeket akar kifejleszteni. Az Open RAN egy olyan architektúra, amely lehetővé teszi az üzemeltetőknek, hogy különböző szolgáltatók kiegészítőit használhassák, míg a virtuális RAN szoftverként alkalmazható a generikus hardverek esetében.

Februárban eldőlt, hogy az Ericsson és a Nokia építi a francia 5G-hálózatot, majd júniusban az is ismertté vált, hogy a két cég a Telus és a Bell partnereként létrehozza Kanada 5G-hálózatát is. A Nokia júliusban ismertette azt az elképzelését, amely szerint puszta szoftveres frissítéssel, helyi munkálatok elvégzése nélkül frissíthető lenne a meglévő LTE-tornyok jelentős része, ennek révén pedig szinte azonnal megjelenne az adott helyszínen az 5G támogatása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!