Berta Sándor

Komoly átalakításon esett át a Google Pay

A szolgáltatás új dizájnt kapott és jövőre jönnek a digitális bankszámlák is.

A néhány nappal ezelőtt Magyarországon is elindult Google Pay most komoly mértékben módosult, amelyeknek köszönhetően jobb áttekintést nyújt a más üzletekkel, személyekkel és csoportokkal kezdeményezett tranzakciókról. Az új funkciókat először az amerikai egyesült államokbeli ügyfelek vehetik igénybe.

Az újításokat Caesar Sengupta, a társaság ügyvezető igazgatója és alelnöke jelentette be a blogbejegyzésében. A módosítások közül kiemelkedik, hogy a háttérbe szorult a tranzakciók hosszú listája és a fókuszba az üzleteket lebonyolítása került.< A jövőben létrehozhatók lesznek csoportok is azért, hogy ha például több személy találkozik egy a szolgáltatást elfogadó étteremben, akkor a számla pontosan elosztható legyen. De a csoportok hasznosak lehetnek a lakóközösségek számára is, hiszen így jól kezelhetők és megoszthatók az egy lakóhely esetében felmerült költségek.

Az USA-ban már több mint 100 000 étterem, 30 000 benzinkút és 400 város esetében a parkolás területén lehetőség van arra is, hogy a fizetési folyamat közvetlenül az alkalmazáson belül valósuljon meg. A cégek pedig az ajánlat keretében tehetik elérhetővé az aktuális akcióikat, a kedvezményeiket és más hasonló dolgokat. Amennyiben valaki egy boltban megvásárol valamit, akkor a kedvezmények automatikusan beszámításra kerülnek.

Ha valaki a hagyományos bankszámláját vagy a hitel- és ügyfélkártyáit összekapcsolja a Google Pay rendszerével, akkor az áttekintést ad a be- és kifizetésekről, valamint a fizetési szokásaival kapcsolatos trendekről. Emellett egy új keresés segítségével célzottabban megtalálhatók a korábbi tranzakciók. Ehhez elegendő csupán bizonyos címszavakat (étel, étkezés, utolsó hónap, mexikói étterem stb.) megadni.

A biztonság területén a Google Pay a jövőben fel fogja hívni arra a figyelmet, ha egy olyan idegen személynek történik majd átutalás, aki nincs a kapcsolati adatok között. A szolgáltatás levédethető lesz PIN-kóddal, jelszóval, ujjlenyomattal és Face Unlock funkcióval. Az óriáscég hangsúlyozta, hogy a birtokába kerülő adatokat nem adja majd tovább harmadik félnek vagy nem használja fel célzott reklámokhoz.

Jövőre digitális bankszámlák is elérhetők lesznek a platformon keresztül. A vállalat eddig tizenegy bankot és hitelintézetet nyert meg a Google Pay támogatására, köztük van a Citi és a Stanford Federal Credit Union (SFCU), amelyek havidíj nélküli számlákat fognak kínálni, valamint nem lesz szükség arra sem, hogy valaki minimális összeget tartson a számláján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Celeborn #2
    Én se találtam, de az NFC beállításokban ott van, hogy az elsődleges fizető alkalmazás a Google Pay. Aztán a Google Fiókomban a fizetésnél fel lehet vinni bankkártyát. Ráadásul amikor elindítottam a Revolut-ot (mert van egy virtuális bankkártyám) az magától megkérdezte, hogy fel akarom e venni a kártyát a google pay-be. Szóval működik a dolog, csak nem úgy ahogy gondoltuk. De egyetlen leírást se találtam erről sehol.
  • lalakov #1
    Most én vagyok a vak vagy mégsem elérhető még a szolgáltatás? Nincs az áruházban a Google Pay.