Gyurkity Péter

Bemutatkozott a OnePlus Nord 5G

Az USA kimarad, mi viszont megkapjuk az olcsóbb 5G-okostelefont.

A meglehetősen népszerű kínai gyártó már hónapokkal ezelőtt beígérte egy olcsóbb készülék piacra dobását, amellyel tulajdonképpen az eredeti OnePlus Z példáját követnék, most először kibővítve az alacsonyabb árral kecsegtető sorozatot. A OnePlus Nord ennek megfelelően szerényebb hardvert kapott, viszont a teljesítménnyel így sem lesznek komolyabb problémáink.

Az okostelefon a kompromisszum jegyében elhagyja a hajlított szélekkel érkező érintőképernyőt, amelyet egy teljesen lapos példány vált fel. Az előlap bal felső sarkában továbbra is egy apró lyuk helyezkedik el, ez viszont most picivel nagyobb, hiszen ezúttal két érzékelő felel majd a megfelelő minőségű szelfikért. A hátoldali modul már egyszerre 4 komponenst tartalmaz, itt mást nem is nagyon látunk (a megszokott logón és márkaneven kívül), bár maga a modul szintén a bal felső sarokban jelenik meg. A hagyományos jack-dugó már hiányzik a listáról, itt viszont már be is jelentették a vezetéknélküli fülhallgatókat, ennél azonban talán fontosabb, hogy a teljesítményért a Snapdragon 765G chip felel, amely felső-középkategóriás élményt hivatott biztosítani.


A névnek megfelelően az 5G támogatása elérhető, a 6,44 hüvelykes OLED-panel 90 Hz-es frissítéssel fut be, a képarány 20:9, a támogatott felbontás pedig 2400 x 1080 pixel. Ehhez 8 GB memória és egy 128 GB-os belső tároló csatlakozik, bár kapható lesz egy 12/256 GB-os változat is, nyilván magasabb áron. Az akkumulátor egy némileg nagyobb példány, ez 4115 mAh-s, ezzel várhatóan tűrhető üzemidőt kapunk majd. A szoftveres oldalon ezúttal is az OxygenOS kezelőfelület egészíti ki az alap Androidot, az ígéretek szerint 2 nagyobb jövőbeni frissítéssel és 3 éven keresztül garantált biztonsági javításokkal. A OnePlus Warp funkció révén a gyorstöltés is megjelenik itt, hogy még több időt spóroljunk meg.

A OnePlus Nord 460 eurós áron jelenik meg (a drágább példány 550 eurót kóstál), az előrendelés már él, a piaci megjelenés augusztus 4-én esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)