Spencer

Virtuális temetéslátogatás

[Reuters] Egy brazíliai kikötő a következő hónaptól elindítja azt a szolgáltatást, melynek köszönhetően virtuálisan részt vehetünk távol élt rokonunk, ismerősünk temetésén. A site lehetőséget biztosít arra, hogy az Amerikában, illetve néhány európai temetőben lezajlott szertartást az Interneten keresztül megtekinthessük.



"A család, a rokonok kérésének, kívánságainak megfelelően a temetőkbe kamerákat telepítünk, melyek rögzítik a szertartást." - nyilatkozta Pepe Alstut, a kikötő szülőatyja. A kikötőre mindenki ellátogathat, aki megadja böngészőjének a www.vidaperpetua.com.br címet. Pepe Alstut elmondta, hogy már 200-ból 50 brazíliai temetőre megkapta az engedélyt, így ezeken a helyeken filmezhet, de a férfi megszerezte a mexikói, argentin és a spanyol temetőtulajdonosok hozzájárulását is. Az amerikai illetve az olasz temetőkkel még folynak a tárgyalások.

Pepe Alstut kifejezetten büszke arra, hogy állítása szerint az övé a világ elő olyan kikötője, mely hasonló szolgáltatásokat nyújt a látogatóknak. A tervek szerint a site később teljes körű ügyintézést is vállal majd, megszervezik a temetéseket, de virágokat és részvéttáviratokat is lehet majd rendelni. A férfi egy saját, 14 emeletes temetővel is rendelkezik, melyet még a Guinness Rekordok Könyvében is megtalálhatunk, hiszen ez az egyik legmagasabb vízszintes sírkert a világon.

"A cél, hogy megörökíthessük egy ember életét, hiszen az egyetlen dolog, ami tényleg örökkévaló, az a temető." - nyilatkozta. A kikötő hat dollárért a halott emlékét életben tartja. Ez azt jelenti, hogy a rokonok képeket, filmeket tölthetnek fel az elhunyt születéséről, születésnapjairól és a temetésről.

"Sok olyan család van, amelynek tagjai szétszóródtak a világon." - mondta a site tervezője, Mario Roma. A kikötőn publikált családfák segítségével a szörfözők felkutathatják gyökereiket, ráakadhatnak régen elvesztett rokonaikra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!