JohnnyCage

Elhunyt a BMG lemezkiadó elnökjelöltje

Rudi Gassner január 1.-étől vette volna át a Bertelsmann Music Group vezetői posztját. Az 58 éves vezető szívinfarktusban hunyt el, miközben szombaton Németországban lévő, samerbergi házában éppen a karácsonyra készült.

November 5.-én jelentette be Thomas Middelhoff, a Bertelsmann AG elnöke, hogy a cég BMG néven ismert lemezkiadó részlegének vezetői pozícióját Gassner veszi át január 1.-étől. Az előző vezérigazgató, Strauss Zelnick lemondásának oka a Thomas Middelhoffal való nézeteltérése volt. Rudi Gassner a vezérigazgatói szék mellett az elnöki posztot is megkapta volna, miután Zelnickkel egyidőben a társaság elnöke, Michael Dornemann is lemondott.

Gassner 13 éve dolgozott a BMG nemzetközi menedzsment részlegénél, amelyben vezetői pozíciót töltött be. Az elmúlt januárban Gassner otthagyta a céget, mert fontos kérdésekben nem tudott megegyezni Zelnickkel. Zelnick összeütközésbe került az Arista Records és a Zomba Records kiadókkal, amelyből később pereskedés lett. Mivel Gassner mindezzel nem értett egyet, távozott a cégtől.

Gassner még a BMG előtt 18 évig dolgozott a PolyGram-nál, és az elmúlt időszakban pedig az Edel Recordsnál töltött be vezető pozíciót. Az 58 éves Rudi Gassner édesanyját Mathilde-et, feleségét Brook Gassnert, valamint négy lányát, Claudiát, Beatrice-t, Alexandrát és Maximiliant hagyta hátra.

Azt, hogy a megüresedett posztot ki tölti majd be, még nem tudni. A BMG a hozzátartozók kérését tiszteletben tartva egyelőre nem kommentálta az esetet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!