Berta Sándor

Együttműködik Sir Jony Ive cége és az Airbnb

A kooperációról eddig nem szivárgott ki sok részlet.

Brian Chesky, a lakásmegosztó platform társalapítója és vezetője bejelentette, hogy az Airbnb együttműködik Sir Jony Ive egykori Apple-főtervező vállalkozásával, a LoveFrommal. A szakember tavaly júniusban távozott a kaliforniai konszerntől, amelyet a döntésével nehéz helyzetbe hozott, hiszen 1996 óta minden fontosabb Apple-termék (Mac, iPod, iPhone, Apple Watch) tervezésében részt vett. A hír fontosságát jól jellemezte, hogy a társaság piaci értéke 9 milliárd dollárral csökkent. Az már akkor kiderült, hogy az Apple a LoveFrom egyik legfontosabb ügyfele lesz.

Most egyelőre annyit lehet tudni, hogy az Airbnb és a LoveFrom közötti együttműködés több esztendőre szól, s új termékek és szolgáltatások fejlesztésére egyaránt kiterjed. Emellett Sir Jony Ive segíteni fog a lakásmegosztó portálnak felépíteni a saját tervezőcsapatát. A szakember mellett a LoveFrom másik társalapítója Marc Newson brit tervező.

Amit még sejteni lehet, hogy miután az Airbnb hamarosan tőzsdére mehet, így Sir Jony Ive hatékony segítséget jelenthet a vállalatnak ebben a folyamatban is, valamint a Backyard kódnevű projektben, amelynek keretében a lakásmegosztó olyan házakkal kísérletezik, amelyeket kifejezetten azért építene fel, hogy később bérbe adja azokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VolJin #1
    Az Airbnb súlyos szociális problémákat okoz, így hosszútávon a tiltása várható, ezért a tőzsdei bevezetése egyfajta tőkekivonás, illetve a tiltását hátráltató trükk...