Berta Sándor

Melléfogott az amerikai vámőrség

A hivatal hamisított termékszállítmánynak nézett teljesen legális árucikkeket.

Az Amerikai Egyesült Államok Vám- és Határőrsége (CBP) bejelentette, hogy a munkatársainak augusztus 31-én sikerült 2000 darab hamis Apple Airpod Earbuds vezeték nélküli fülhallgatót lefoglalniuk a John Fitzgerald Kennedy Nemzetközi Repülőtér áruszállítási területén egy olyan repülőgépben, amely Hongkongból Nevadába tartott. A termékek összesített értéke 398 000 amerikai dollár volt, az összeg az AirPod készülékek 199 dolláros darabárával számolva jött ki.

Arra, hogy az esettel kapcsolatban valami gond lehet, csak azután derült fény, hogy a CBP számos fotót is nyilvánosságra hozott a lefoglalt szállítmányról, így láthatóvá vált, hogy nem hamisítványokról van szó, hanem a OnePlus Buds típusú vezeték nélküli fülhallgatókról, amelyek rendkívüli módon hasonlítanak az Apple eszközeire, mégis számos dologban különböznek azoktól. A OnePlus Buds modellek dobozai is jelentős mértékben különböznek az Apple kiegészítőinek a csomagolásától, ráadásul a OnePlus Buds ára 79 amerikai dollár.

A TechCrunch munkatársai felvették a kapcsolatot az amerikai vám- és határőrséggel, hogy tisztázzák a dolgot, de a hivatal nem válaszolt a megkeresésre. Mindenesetre a BCP Twitter-bejegyzésére a OnePlus amerikai kirendeltsége is reagált és jelezte, hogy szeretné visszakapni a lefoglalt 2000 termékét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ender Wiggin #4
  mikor ránézek pl. az iszonyú szar minőségű, hamisított játékokra, amit hogy hogy nem legálisan hoznak forgalomba európában, akkor azt mondom, hogy helyes, szopassák csak őket, ahol érik...
 • nlght #3
  Dumbfuckistan hír, semmi meglepő nincs benne.
 • duke #2
  Mar cim elolvasasakor egybol az jutott eszembe, hogy biztos kinaikat szivattak meg.
 • AcsMarci #1
  Véletlenül pont egy kínai cég termékeit nézték hamisítványnak.....na persze...vajon mi lesz a következő?