Berta Sándor

Akár az idén jöhet az AirPods Studio

Egyre több jel mutat az Apple új fejhallgatóinak közelgő megjelenésére.

A kaliforniai óriáscég legalább két olyan új felső kategóriás készüléket akar piacra dobni, amelyeket kiemelkedő dizájn és prémium anyagok jellemeznek majd. Az eszközök különlegességei között lesz a moduláris kialakítás, a fülpárnák cserélhetősége, az aktív zajszűrés, a Siri-támogatás, s részben érintésérzékeny felületekkel is vezérelhetők lesznek. A termékek AirPods Studio néven jelenhetnek meg. A kiegészítők fülfelismerő funkcióval is fognak rendelkezni, így azonnal észlelik, ha valaki felhelyezte azokat a füleire, vagy éppen levette azokat a fejéről. Emellett a gyártó equalizerrel is el fogja látni az új modelleket.

Az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) három olyan dokumentumot hozott nyilvánosságra, amelyek az új fejhallgatókban lévő technikát mutatják be és részben olyan tulajdonságokat írnak le, amelyeket az Apple be akar építeni az aktív zajszűréssel ellátott készülékekbe. Az anyagokat, amelyek címe Headphones with removable earpieces, Headphones with magnetic sensor és Headphones with increased back volume az AppleInsider fedezte fel. A szabadalmak többek között egy olyan különleges hajtogatási mechanizmust írnak le az eszközök helytakarékos tárolására és szállítására, amely hasonlít a szemüvegek esetében alkalmazott módszerre.

A Komiya nevű Twitter-tag bejegyzése szerint a cég várhatóan szeptemberben vagy októberben dobja piacra a termékeket, fehér és szürke színben, H1X chippel felszerelve, 349 dolláros bevezető áron. Komiya jelzéseire azért érdemes figyelni, mert korábban számos hasonló előrejelzést tett és azok pontosnak bizonyultak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!