Berta Sándor

Apple - újabb meghatározó vezető távozik

A társaság másfél év alatt immár a negyedik fontos menedzserét veszítette el.

Az Apple bejelentette, hogy Phil Schiller alelnök és marketingvezető távozik a menedzsmentből. A 60 éves szakember több mint három évtizeden át szolgálta a vállalatot, de a jövőben szeretné néhány saját elképzelését megvalósítani. Schiller azt nyilatkozta, hogy mindenekelőtt több időt akar tölteni a családjával, a barátaival és a számára rendkívül fontos projektekkel - az utóbbiakat azonban nem részletezte. A férfi ugyanakkor nem szakad el teljesen a társaságtól, mert az úgynevezett Apple Fellow, vagyis tanácsadói pozícióban az App Store rendszeréért és a különböző események megszervezéséért továbbra is ő felel majd.

Schiller 1987 óta volt az Apple alkalmazottja és Steve Jobs 1997-es visszatérése óta tartozott a konszern meghatározó vezetői közé. A menedzser a cég híres termékbemutatóin is szerepelt és ezután vált az Apple legismertebb arcainak egyikévé.

A szakember 18 hónapon belül a negyedik fontos távozó, hiszen korábban hasonlóan döntöttek Sir Jony Ive, aki 1996 óta minden fontosabb Apple-termék tervezésében részt vett, továbbá Steve Dowling PR-főnök és Angela Ahrendts kiskereskedelmi vezető is. Phil Schiller utódja az eddigi helyettese, Greg „Joz“ Joswiak lesz, aki szintén régi motorosnak számít a tengerentúli vállalatnál, hiszen több mint 20 éve szolgálja az Apple-t, s társfelelőse volt az első iPod és iPhone készülékekkel kapcsolatos marketingkampány megtervezésének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)