Gyurkity Péter

40 napig bírja a Realme olcsó okostelefonja

A hosszú készenléti idő a szerény hardver és a nagy akkumulátor eredménye.

A Realme hazánkban (és az európai régióban) kevésbé ismert okostelefonos márka, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a 2018-ban megalapított kínai gyártó indulása óta Indiára fókuszál. Most egy érdekes típust mutattak be, amely leginkább a készenléti idő hosszúságával igyekszik megfogni a vásárlókat, a hardver háttérbe szorításával.

A rövid hivatalos bejegyzés rögtön ismerteti a főbb jellemzőket, ebből pedig gyorsan kiderül, hogy egy kifejezetten belépő szintű okostelefonról van szó. A C11 névre keresztelt megoldás ugyanis egy 6,5 hüvelykes LCD-kijelzőt kapott, amely a HD+ felbontást támogatja, mégpedig egy felső bevágással, amely egy 5 megapixeles, AI-funkciókkal kiegészülő szelfikamerának ad helyet. Ehhez azonban a MediaTek Helio G35 nyolcmagos chip társul, amely mindössze 2 GB memóriára és egy alapesetben 32 GB-os belső tárolóra támaszkodik, miközben az akkumulátor egy meglehetősen nagy, ezúttal kereken 5000 mAh-s példány, amely a cég szerint egyetlen feltöltéssel 40 napon keresztül biztosítja majd a készülék rendelkezésre állását, legalábbis készenléti módban.


Előnyként említhető, hogy a hátoldalon üveg burkolat, valamint egy négyszögletű modulban elhelyezett iker-kamera jelenik meg, ez utóbbi sorrendben egy 13 és egy 2 megapixeles érzékelőből áll, amelyek közül a második példány a portré funkcióért felel, némileg emelve a végeredmény minőségét. A szoftveres oldalon már a megjelenés pillanatában az Android 10 fut, ehhez a Realme UI, vagyis a cég saját kezelőfelülete csatlakozik, ahogy azt megszokhattuk, de a készülékkel egyéb kütyüket is feltölthetünk, itt ugyanis felbukkan a fordított irányú töltés lehetősége is. A telefon zöld és szürke színben bukkan fel a piacon, az első körben gyors értékesítéssel (flash sale), amelynek dátumát már szintén közölték.

Erre július 22-én kerítenek majd sort, mégpedig a cég saját, illetve a Flipkart hivatalos weboldalán, az ár 99 dollárnak felel meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #10
    azt honnan lehet tudni hogy melyik telón van alap google android?
  • kvp #9
    Ha már Android akkor érdemes egy az alap Google féle Androiddal szállított készüléket venni. Mellekhatásként ezek nem lassulnak be a gyártói vagy szolgáltatói szoftverektől, a Google szoftveri után meg legalább lehet kézzel (is) takarítani. Meg pl. nem töltik fel egy kinai szerverre az összes telefonbeszélgetés hanganyagát, mint pl. az itthon az egyik szolgáltatótól beszerezhető miui-s redmi-k (gyartó Xiaomi) némelyike.

    Egyébként a magas készenlét úgy hozható össze, ha a központi rendszer leáll és csak a modemen fut egy hívás/sms fogadó kód, ami bejövő infó esetén gyorsan feléleszti a fő processzort és magát az operációs rendszert. A gyorsan itt egy elmentett rendszerállapotot jelent (kvazi suspend to flash), ami pillanatok alatt visszatölthető. Néhány 2.4-es Androidos HTC telefon már tudta ezt, bár anno nem sok haszna volt.
    Utoljára szerkesztette: kvp, 2020.07.18. 08:47:38
  • quatlander #8
    redmi 8A van még ilyen kategóriában, igaz ott nem üveg a hátlap.
  • gombabácsi #7
    ez most komoly? hallottam mástól is már hogy nagy márkáknál is van ez, nem kínából rendelt telóknál hanem rendes magyar boltban vetteknél... ez durva :D
  • Kissssss0 #6
    rokonnak van munkahelyről kapott okostelója... szinte folyamatosan jönnek neki a reklámok.
  • blehel #5
    gondolom pl. erre gondol: https://indianexpress.com/article/technology/mobile-tabs/how-to-remove-ads-from-realme-phone-6195993/
  • barret #4
    Tudsz valami jó reklámblokkolót?
  • Gabbbbbbbbbbbb #3
    Samsung telefonnal is előferdül az ilyen ^
  • grebber #2
    Mibajod van ? Milyen reklámokról hablatyolsz?
  • gombabácsi #1
    csak szólok, az ilyeneket reklámok vannak, elég brutál módon. :)
    megveszed, pár hónapig tök jó, aztán jönnek a reklámok.
    szerencsére system resettel újabb pár hónap szabad.
    és ha wifi nincs bekapcsolva akkor ritkábban jönnek :))