Berta Sándor

QR-kódos fizetés jöhet az iOS 14-ben

Érdekes információ bukkant fel az operációs rendszer egyik béta verziójában.

A 9to5Mac írta meg, hogy az iOS 14 legújabb, második béta változatának forráskódjában olyan adatok szerepeltek, amelyek azt erősítették meg, hogy az Apple Pay tranzakciók a jövőben új módon, akár QR-kódok segítségével is lehetővé válhatnak majd. A híroldal szerkesztői megvizsgálták az anyagban lévő kódot és kiderítették, hogy az még nincs aktiválva, ugyanakkor egy idő után képesek voltak bekapcsolni azt. A funkció ettől függetlenül nem működött, mivel az Apple mérnökei hivatalosan még nem aktiválták.

A 9to5Mac munkatársai úgy vélik, hogy az új funkciót két módon alkalmazhatják majd a felhasználók. Az egyik, hogy az iPhone-tulajdonosok a beépített kamera segítségével szkennelhetik be a QR-kódokat és ezután kezdeményezhetik az átutalásokat vagy kifizetéseket. Emellett az is felmerült, hogy lehetőség lesz más iPhone-felhasználók számára is átutalásokat végrehajtani.

Az információ azért különösen érdekes, mert az idei WWDC 2020 fejlesztői konferencián az iOS 14 júniusi hivatalos bejelentésekor egyetlen szó sem esett a funkcióról és az nem volt integrálva az operációs rendszer első béta kiadásába sem. Ez azt támasztja alá, hogy az Apple jelenleg is az új fizetési lehetőséget fejleszti. Az ugyanakkor egyelőre kérdéses, hogy a funkció végül bekerül-e az iOS 14-be, amely az esztendő második felében jelenik meg. Mindenesetre, ha a konszern valóban bevezeti a QR-kódos fizetést, akkor az jelentős mértékben kibővítheti az Apple Pay lehetőségeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #2
    Nem jelent problemat, viszont a megfelelo QR kodok on the fly letrehozasa es integralasa a banki es bolti rendszerekbe mar tobb munkat jelent. Ha mar megvan a QR kod es a tranzakcio jogilag is megfelel minden szabalynak, akkor mar trivialis.

    Nem mintha a paypal fele payment linkek nem mehetnenek mar evek ota QR kodok formajaban (gond nelkul mehetnek), csak nem terjedt el a hasznalatuk.
  • felemelő #1
    Bármely fizetési rendszernek mi jelent olyan nagy problémát abban, hogy beolvas egy QR kódot és az abban kapott információknak megfelelően (kinek, mennyit, milyen pénznemben, milyen csatolt információval, pl. számlaszám) kezdeményezzen egy pénzügyi tranzakciót?