Berta Sándor

Visszaesett a kalózoldalak forgalma

A rendkívüli helyzet miatt tavasszal nőtt a látógatóik száma, de az elmúlt hetekben visszatért a normális szint.

A koronavírus-járvány hónapjaiban a felhasználók körében rendkívül népszerűek voltak a televíziós műsorok, a stream-platformok kínálatában lévő filmek és filmsorozatok, valamint az illegális stream- és kalózszolgáltatások rendszerében elérhető tartalmak. Abban az időszakban a kalózforgalmat figyelő Muso cég kereken 50 százalékos növekedést regisztrált. Az elmúlt hetekben bevezetett enyhítések után viszont jelentős változások történtek és a folyamat megfordult. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy az emberek ismét látogathatják az éttermeket és a nyilvános rendezvényeket. A forgalom visszaesése május óta tapasztalható, ráadásul a mostani érték a koronavírus-járvány előtti szint alá csökkent. Bár az eltérések országonként változók, de a trend világszerte megfigyelhető.

A felhasználók elsősorban a filmek illegális másolatait keresték. Ez annak volt köszönhető, hogy a mozikat világszerte bezárták és ezt a korlátozást még sok helyen a mai napig nem oldották fel. Az emberek azonban kíváncsiak voltak a koronavírus-járvány kitöréséig elkészült legújabb alkotásokra. Március elején az illegális filmkópiákat kínáló oldalak körülbelül 60 millió látogatást jegyeztek fel, április közepén ez a szám 86 millió volt, míg május utolsó vasárnapján 46 millió.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a forgalom növekedése, majd visszaesése a zeneszámokat és a zenei albumokat nem érintette közvetlenül, azok esetében tartósan érzékelhető forgalomcsökkenés.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morguldae #1
    "Visszaesett a kalózoldalak forgalma" - ez már így önmagában kijelentve is egy vicc! Nem, hogy visszaesett, hanem nőtt!