Berta Sándor

A legnagyobb IT-szolgáltatók egyikévé válna az NTT Data

A japán IT-vállalat a koronavírus-járvány ellenére is nagy célokat tűzött ki maga elé. Azok eléréséhez viszont minden bizonnyal szükség lenne cégfelvásárlásokra.

Az NTT Data az olyan ágazati óriások, mint a T-Systems és az Accenture mögött még szinte ismeretlennek számít. Stefan Hansen, az NTT Data régiós vezetője kiemelte, hogy sokan nem hiszik el, hogy csak Németországban több mint 6500 munkatársuk van. Globális viszonylatban még komoly növekedési lehetőségeik vannak, a céljuk az, hogy a következő három esztendőben a három vezető IT-szolgáltató közé akarnak tartozni.

A Lünendonk tanácsadóház listájából kiderült, hogy tavaly csak Németországban az Accenture 2,4 milliárd euró bevételt könyvelhetett el, a T-Systems 1,6 milliárd eurót, az IBM Németország 1,45 milliárd eurót, míg az NTT Data - az Itelligence SAP-tanácsadóházzal közösen - 795 millió eurót. Ugyanez az összeg globális viszonylatban 19,5 milliárd dollár volt. Az NTT Data egyébként a Nippon Telegraph and Telephone Grouphoz tartozik.

Az IT-szolgáltatókra jelenleg komoly nyomás nehezedik, mert számos ügyfél a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentette az IT-részlege költségvetését és számos projektet jegeltek. Hosszú távon viszont a pozitív hatások érvényesülhetnek: aAz otthoni munkavégzés miatt szükség lesz plusz infrastruktúrára, többek között a virtuális konferenciákhoz és a digitalizáláshoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!