Gyurkity Péter

Európában jön a Moto G Pro

Továbbra is a középkategória marad a fókuszban, ezúttal egy tollal kiegészülve.

A Motorola (vagyis inkább a Lenovo) stratégiáját kissé nehéz gyorsan összefoglalni, viszont az jól látszik, hogy a prémium kategóriás okostelefonok helyett inkább a mainstream megoldásokat részesítik előnyben, ezzel igyekeznek megfogni a vásárlók egy nagyobb szegmensét. Most egy újabb ilyen telefon fut be, mégpedig stylus kíséretében.

Kissé érdekesnek tűnik a most Németországban bejelentett Moto G Pro hardveres specifikációja, ez ugyanis szinte teljesen megegyezik azzal, amit a Moto G Stylus esetében már korábban láthattunk. Ennek megfelelően a készülék mintha a Galaxy Note olcsóbb alternatívájaként rajtolna el a piacon, mégpedig egy szintén méretes, ezúttal 6,4 hüvelykes kijelzővel, amely mindössze egy apró előlapi lyuknak hagy helyet, a listán pedig emellett a Snapdragon 665 chip, 4 GB memória, egy alapesetben 128 GB-os tároló, valamint egy hátoldali tripla-kamera kapott még helyet, sorrendben 48, 16 és 2 megapixeles érzékelővel, így az ultra-nagylátószögű, illetve a macro-funkció támogatása is biztosított.

Természetesen a két, szinte teljesen megegyező változat nem lesz kapható ugyanazon országokban, így tehát inkább arról van szó, hogy az európai megjelenést egy eltérő név alatt valósítják meg. Mindenképpen fontos megemlíteni, hogy az előrendelés a régióban már most elérhetővé vált, itt az ajánlott ár 330 euró, ami nem mondható túlságosan kedvezőnek, de nagyon magasnak sem. A hivatalos megjelenés június elején esedékes, ettől tehát nem vagyunk már messze, kérdéses viszont, hogy az új példánnyal mennyiben sikerül meghódítani a piacot, ez ugyanis eddig nem igazán ment – a stylus jelenléte nyilván kissé kiszélesíti a célkategóriát, viszont az erre a funkcióra vágyó felhasználók jó eséllyel már beszereztek egy hasonló, többnyire erősebb hardverrel rendelkező típust.

Az USA-ban eközben a Moto G Fast jelenik hamarosan meg, ez minden bizonnyal az ott piacra sem dobott eredeti G8 típust helyettesítené.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!