Berta Sándor

Stream-piac - nem csak saját tartalmakat fog kínálni az Apple

A kaliforniai konszern a következő hetekben stratégiát vált.

Az IT-óriás úgy döntött, hogy az Apple TV+ stream-szolgáltatás keretében olyan filmeket és televíziós sorozatokat is elérhetővé fog tenni a felhasználók számára, amelyeket nem ő készített. Mindez alapvető stratégiai változást jelent a társaság korábbi gyakorlatához képest, hiszen eddig ragaszkodott ahhoz, hogy a platformon kizárólag a saját gyártású művei jelenhetnek meg.

A vállalat jelezte, hogy már számos partnercéggel egyeztet azért, hogy olyan alkotásokat és filmsorozatokat licencelhessen tőlük a közeljövőben, amelyeket elérhetővé tehet az Apple TV+ előfizetőinek. Az eddigi tárgyalások még nem vezettek eredményre. Minderről bennfentesekre hivatkozva a Bloomberg számolt be.

Az ugyanakkor egyelőre nem derült ki, hogy a stream-szolgáltatás kínálatába melyik, illetve milyen típusú tartalmak kerülhetnek majd be. Az mindenesetre biztos, hogy a saját gyártású alkotások mellett a licencelt filmek és televíziós sorozatok is részét fogják képezni az Apple TV+ katalógusának. Nagyon valószínűnek tűnik, hogy a társaság régebbi gyártású sorozatok és filmek licencjogait szeretné megvásárolni.

A döntés arra utal, hogy a társaság minden bizonnyal nem elégedett a stream-platformja előfizetői számaival és attól tart, hogy ha nem változtat jelentős mértékben a gyakorlatán, akkor nagyon komoly lépéshátrányba kerülhet az olyan vetélytársaival szemben, mint az Amazon Prime Video, a Disney Hulu és a Disney+, az HBO, a Netflix és a Sky. Ezen ajánlatok ugyanis sokkal több tartalmat kínálnak az előfizetőiknek, mint az Apple. Beszédes az is, hogy a vállalat az Apple TV+ tavaly márciusi bejelentése és novemberi elindítása óta nem hozta nyilvánosságra az előfizetői számait. Az ajánlatot belső adatok alapján globálisan 10 millióan használják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!