Berta Sándor

Európában feloldja a stream-korlátozásokat a Netflix

Az amerikai cég visszavonta a két hónappal ezelőtt bevezetett intézkedést.

Márciusban a Netflix 30 napra korlátozta a stream-ajánlata, vagyis az elérhető műsorok képminőségét. A Netflix a 30 nap letelte ellenére sem változtatott a gyakorlatán és a vállalat nem állított be az előfizetők számára magasabb minőségszintet.

Most viszont a társaság Európában feloldotta a korlátozást. A Netflix képviselője a döntést azzal indokolta, hogy miközben a hálózati feltételek folyamatosan javulnak, az egyes országokban kezdik feloldani a bevezetett képminőség-korlátozó intézkedéseket. Az elmúlt két hónapot arra használták fel, hogy a normális hálózati kapacitásaik több mint négyszeresével egészítsék ki a meglévő kapacitásaikat, hogy eleget tudjanak tenni a felmerült felhasználói igényeknek és fenn tudják tartani a tagjaik számára a szolgáltatásuk színvonalát/minőségét. A szóvivő hozzátette, hogy a korlátozások célja az volt, hogy az európai hálózati forgalmat 25 százalékkal csökkentsék.

Az Amazon Prime Video rendszerében viszont maradnak a korlátozások. Ezt megerősítette a konszern egyik szóvivője, aki közölte, hogy folyamatosan vizsgálják az európai államokban a hálózati kapacitásaikat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!