Berta Sándor

További részletek szivárogtak ki az Apple új fejhall­gatóiról

Újabb információk derültek ki a kiegészítőkkel kapcsolatban.

Április végén vált ismertté, hogy az Apple legalább két új készüléket akar piacra dobni. A felső kategóriás termékeket kiemelkedő dizájn és prémium anyagok jellemzik majd, egyik különlegességük a moduláris kialakításuk lesz, ezáltal hozzáigazíthatóvá válnak a különböző helyzetekhez és azok követelményeihez. Alapvető funkciójuk lesz a fülpárnák cserélhetősége, az aktív zajszűrés, a Siri-támogatás, továbbá az is, hogy az eszközök részben érintésérzékeny felületekkel is vezérelhetők lesznek.

Most a 9to5Mac bennfentesekre hivatkozva arról számolt be, hogy az új eszközök Airpods Studio néven jelenhetnek meg. A fejhallgatók fülfelismerő funkcióval is fognak rendelkezni, így azonnal észlelik, ha valaki felhelyezte azokat a füleire, vagy éppen ha valaki levette azokat a fejéről. A funkció lényege, hogy ezáltal megállítható vagy folytatható a zenelejátszás. Ez a lehetőség megtalálható a Microsoft és a Jabra készülékeiben, de a Bose és a Sony termékeiből hiányzik, ezáltal a kaliforniai konszern mindenképpen lépéselőnybe kerülhet a két utóbbi vetélytársával szemben.

A gyártó az új kiegészítőket el fogja látni egy equalizerrel. Az Apple emellett azt tervezi, hogy az eszközöket úgy tervezi és építi meg, hogy a felhasználóknak nem kell majd arra figyelniük, hogy azokat hogyan teszik fel a fejükre, mert a zenehallgatási élményt ez nem fogja befolyásolni. Egyelőre kérdéses, hogy mindez miként válik majd be a gyakorlatban. Mindenesetre, ha a módszer bejön, akkor áttörést hozhat. E módosításhoz kapcsolódóan az új modellekbe beépített egyik szenzor észlelni fogja, hogy miként tette fel valaki a fejhallgatókat és automatikusan ahhoz igazítja majd a zenelejátszást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Gabbbbbbbbbbbb #4
  Elso korben erzekelheti, ha vizszintesen tartva ket kezzel megfogjak. (Erzekeli, hogy fejjel lefele fogtak-e meg) Amennyiben ez valamiert nem jott ossze
  , akkor gyaloglas kozben gyorsan meg leget hatarozni a helyes oldalt haladasi vektorhoz viszonyotva.
  Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2020.05.21. 08:09:47
 • gombabácsi #3
  a zenehallgatás esetén nem tökmindegy? és azt írják hogy "a zenehallgatási élnyémt nem fogja befolyásolni." - egyszerű marketing trükk szöveg...
 • barret #2
  " Az Apple emellett azt tervezi, hogy az eszközöket úgy tervezi és építi meg, hogy a felhasználóknak nem kell majd arra figyelniük, hogy azokat hogyan teszik fel a fejükre, mert a zenehallgatási élményt ez nem fogja befolyásolni." Na erre kíváncsi vagyok! Honnan tudja a fejhallgató,hogy melyik oldalra kell keverni a sztereo adás szerinti megfelelő sávot?
 • gombabácsi #1
  ez fantasztikus XD