Berta Sándor

Érkezik a Microsoft vezeték nélküli fülhallgatója

A termék a redmondi konszern válasza lesz az Apple és a Samsung hasonló eszközére.

A Winfuture hírportál európai kiskereskedelmi forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy május 6-tól - az új Surface táblagépekkel együtt - világszerte elérhetővé válik a Microsoft Surface Earbuds vezeték nélküli fülhallgató, amelyet az óriáscég az Apple AirPods (Pro) és a Samsung Galaxy Buds+ kihívójának szán. Az új készülék bevezető ára 199 euró lesz és ezáltal árban a Samsung Galaxy Buds+ és az Apple AirPods (Pro) között helyezkedik majd el.

A Microsoft Surface Earbuds teljes mértékben vezeték nélküli használó fülhallgató, amely a Bluetooth-kapcsolatot használja és amelyhez kicserélhető gumikiegészítők járnak, de nem helyezhetők el közvetlen a fülben. Különösen a termék házának külső része érdekes, mert annak felülete segítségével a gyártó számos érintési funkciót és gesztust tesz elérhetővé. Mindegyik fülhallgatóban van egy 13,6 mm átmérőjű hangszóró és támogatják a környezeti zajok aktív elnyomását. A 7,2 gramm súlyú eszköz csak a Bluetooth 4.2 szabványt támogatja, a Bluetooth 5.x szabványt nem. Az üzemidő legfeljebb 8 óra. A töltő elegendő energiát biztosít egy pár vezeték nélküli fülhallgató két alkalommal való feltöltésére.

A Winfuture rámutatott, hogy a kiegészítőt már tavaly bejelentette a vállalat, de azután elhalasztotta a piacra dobását, mert a fejlesztők nem voltak teljes mértékben elégedettek a készülékkel.

Érdekesség, hogy a Microsoft 2018 januárjában egy okosfülhallgatót is szabadalmaztatott, amely állítható kábelhosszal rendelkezik és különböző komponensekkel, például akkumulátorral és szenzorokkal bővíthető. A beszerelhető kiegészítők képesek lehetnek arra, hogy szüneteltessék az éppen meghallgatott zene lejátszását, ha a viselő kihúzta a fülhallgatókat a füleiből, majd, ha visszahelyezte azokat, akkor folytassák a zene lejátszását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!