Berta Sándor

Saját kártyát tervez a Google?

A közeljövőben számos helyen használható lesz a fizetőeszköz.

A TechCrunch szellőztette meg azt az információt, hogy a webes cég egy olyan saját kártyát tervez, amellyel számos helyen, többek között szupermarketekben, benzinkutakon és más üzletekben lehet majd fizetni. Az elképzelések alapján az új megoldás először az Amerikai Egyesült Államokban lesz elérhető. Az IT-magazin képeket is közölt a Google eszközéről.

A TechCrunch értesülései szerint a társaság várhatóan a bankszektort képviselő számos partnerével együtt dolgozhat az új kártya megalkotásán. Az újság konkrétan megnevezte a lehetséges támogatók között a Citi és a Stanford Federal Credit Union pénzintézeteket.

Az új fejlesztés azért is érdekes, mert jelenleg az óriáscég már rendelkezik egy fizetési szolgáltatással, amelynek neve Google Pay és elsősorban az online tranzakciókhoz használható. Az ajánlat a Mastercard és a Visa bank- és hitelkártyáival működik.

Az IT-lap rámutatott továbbá, hogy a terv erősen hasonlít a tavaly márciusban bejelentett Apple Cardra és vannak is hasonlóságok a két megoldás között. Az utóbbiak közé tartozik, hogy az eszközzel szorosan összekapcsolt alkalmazás növeli majd a biztonságot, fog segíteni a kiadások követésében, s lehetővé teszi a számlák kiegyenlítését és a pénzek visszafizetését. A Google számára egy ilyen rendszer azért lehet előnyös, mert lehetővé teszi, hogy a tranzakciós díjakkal is pénzt keressen. Ezenkívül - az adatvédelmi beállításoktól függetlenül - jobban nyomon követhetővé válnak az ügyfelek szokásai és ezáltal még célzottabb internetes reklámokat kínálhat nekik. Ez utóbbi viszont aggodalommal töltheti majd el az adatvédelmi szakembereket és hivatalokat - különösen Európában.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kártya mikortól lesz elérhető és a TechCrunch elképzelhetőnek tartotta, hogy a Google előzetesen tesztelni fogja a felhasználói reakciókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!