Gyurkity Péter

Lesimult külsővel jön az LG új telefonja

A cég néhány új megoldást alkalmaz, készülékük 5G-támogatással jön, a középkategóriában.

A második számú dél-koreai telefongyártó kapcsán több érdekes hírről beszámoltunk az év eleje óta, itt megtudtuk például, hogy valóban piacra dobják a V60 ThinQ típust, ezt követően nem sokkal pedig az is kiderült, hogy az LG G9 nem a csúcskategóriában jelenik majd meg. Most az új dizájnról jelentek meg részletek, mégpedig a hivatalos oldalon.

A cég ugyanis április közepén közleményben jelezte az új kialakítás hamarosan esedékes bemutatkozását, mivel azonban a bejelentésben néhány képet is elérhetővé tettek, nagyjából tudjuk, hogy miként is fest majd az új telefon a gyakorlatban. Kiemelik, hogy míg korábban, leginkább a csúcskategóriában megjelenő megoldásokon, többnyire egy kifejezetten szögleges kialakítást részesítettek előnyben, ezúttal a sarkokat jobban lekerekítenék, miközben a széleket szimmetrikus módon, mind az előlapon, mind pedig a hátoldalon meghajlítanák, a hátlapon elhelyezett kameramodul esetében pedig szintén néhány változtatást eszközölnek, amely egy új, eddig nem látott végeredményhez vezet majd.

Ezen modul ugyanis ezúttal három érzékelőből állna, ezek viszont függőleges módon, a gyártó szerint „hulló esőcseppekre” emlékeztető kialakításban állnak majd rendelkezésünkre, és míg a főkamera továbbra is kiemelkedik majd a hátlapból, magából a burkolatból, a többi, a képkészítési minőséget növelni hivatott kiegészítő komponens már belesimul abba. A négyszögletes alak itt is eltűnik, hogy helyét a kerek formák vegyék át, ami pedig a szélek meghajlítását illeti, ezt a cég háza táján a „3D Arc Design” néven emlegetik – ez utóbbi állításuk szerint jóval természetesebb érzést biztosít majd, mivel a telefon jobban belesimul majd a felhasználók kezébe, amit persze igazán csak a mindennapokban igazolhatunk majd vissza.

A mellékelt rövid indoklás szerint arra törekednek, hogy újból versenyképes kialakítást biztosítsanak saját készülékeiken, a fenti dizájn pedig számos új változaton megjelenik majd, vagyis nem egyszeri próbálkozásról van szó. A soron következő típus állítólag a Snapdragon 765 chipre épülne, ez tehát 5G-támogatással futna be, nyilván a középkategóriában, a többi részlet és a bemutatkozás várható időpontja azonban még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ellaberin #1
    Ilyenkor mindig azon gondolkozok, hogy vajon hány marketinges tekerte be a villanykörtét?
    Mivel jó eséllyel 100-150 lángelme szerintem kevés is, hogy egy sarkot lekerekítsenek.
    Az apple meg majd perre megy, mert ezt mégis hogy?
    :P