Gyurkity Péter

Nem lesz csúcskategóriás az LG G9

Szerényebb chipet alkalmaznának, miközben egyes gyártósorok már leállnak.

A napokban több érdekes hír is napvilágot látott a készülőben lévő, erősebbnek szánt okostelefonokkal kapcsolatban, amelyek az eddig csúcskategóriásnak számító sorozatok friss tagjaiként jelennének meg a piacon. A jelek szerint több szereplő is a középkategóriát célozná meg, hogy ezzel is alacsonyabban tartsa a kereskedelmi árakat.

- A hónap közepén először a Google háza táján bukkant fel a hír, miszerint a Pixel 5 már inkább mainstream megoldásként rajtolna el, ezt pedig nem sokkal később követte az értesülés, miszerint az LG is valami ilyesmire készül, mégpedig az LG G9 ThinQ kapcsán. Ez utóbbi a külsős források szerint nem az egyértelműen zászlóshajóként számon tartott Snapdragon 865 chipet kapná meg, hanem a Snapdragon 765G típust, amely ugyan az 5G megfelelő támogatását ugyanúgy garantálná, viszont a puszta erő tekintetében már inkább a középkategóriába tartozik. Ezzel a lépéssel a V60 ThinQ maradna az egyetlen friss csúcskategóriás telefon a cég kínálatában, itt azonban még sok minden változhat, többek között a vírus terjedése és az általános gazdasági helyzet miatt.

A koronavírus terjedése egyébként már Indiában is komoly problémákat okoz, a kormányzat kérésére előbb a Samsung, majd pedig az LG jelezte, hogy ideiglenesen leállították helyi gyártósoraikat, hogy ezzel is segítsenek a további terjeszkedés megakadályozásában, vagy legalábbis annak lassításában. Tekintettel arra, hogy ezen üzemekben éves szinten több mint 100 millió készüléket állítottak eddig elő, a lépés komoly kiesést jelent, viszont a telefoneladások is nagyot zuhantak, ez tehát valószínűleg nem fog komoly hiányt előidézni – sok függ azonban attól, hogy a helyzet mikor kezd enyhülni, ami az elkövetkező hetekben derülhet csak ki.

Ami az LG G9 ThinQ bemutatását és megjelenését illeti, ezt nemrég a második negyedévre vetítették előre, ami azonban még szintén nem biztos. A hivatalos ár valószínűleg 600 dollár körül lehet majd, itt hátoldali tripla-, vagy négyes kamerára, valamint a jack-dugó megtartására számítanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!