Gyurkity Péter

Olcsó Nokiát mutatott be a HMD

Az Android Go fut a 100 dollár alatti, belépő szintű okostelefonon.

A koronavírus terjedése, valamint az ennek következtében előállt helyzet miatt a telefongyártók is távol maradnak a nagyobb rendezvényektől, saját eseményeiket pedig egymás után mondják le. A HMD Global ugyanígy tett, bár legújabb fejlesztése valószínűleg nem is ért volna meg egy külön bemutatót, a készülék ugyanis a belépő szinten rajtol el, különösebb csinnadratta nélkül.

A Nokia C2 nevének megfelelően a C1 közvetlen utódaként jelenik meg a piacon, ezúttal is a belépő szinten, kifejezetten szerény hardverrel és az Android egyszerűbb, lassúbb telefonokra szánt változatával. A lista a még mindig nagy, ezúttal 5,7 hüvelykes kijelzővel indul, amely a HD+ felbontást támogatja, ehhez azonban egy mindössze 5 megapixeles szelfikamera társul az előlapon. A teljesítmény az említett szerény szinten marad, ezt ugyanis egy 1,4 GHz-es négymagos chip biztosítja, alig 1 GB memória és egy alapesetben 16 GB-os belső tároló kíséretében, amely legfeljebb 64 GB-os microSD-kártyával bővíthető. Az üzemidőért egy 2800 mAh-s akkumulátor felel, itt gyorstöltésről nem is esik szó.


Ami a lista további részeit illeti, megtaláljuk itt még a hagyományos jack-dugót, az opcionális dual-SIM változatot, valamint a fekete és cián színben elérhető burkolatot. A szoftveres oldalon az Android Go fut, ez azonban még az Android 9 Pie verzióra épül, vagyis nem túl friss ajánlatot jelent számunkra. A hátoldalon egy szintén 5 megapixeles kamera kapott helyet, ez nyilván nem fog kiemelkedő minőséget biztosítani, a cél azonban természetesen nem is ez, hanem az alapvető funkciók biztosítása, mégpedig kifejezetten kedvező áron. A fenti cél érdekében a hivatalos ár valószínűleg 100 dollár alatt marad, bár ezzel kapcsolatban még nem árultak el pontos számokat.

A hivatalos megjelenési dátum még szintén ismeretlen, a készülék a cég oldalán már megtekinthető, ez azonban csak később jelenik meg a boltok polcain.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • leeloodallas #1
    "A teljesítmény az említett szerény szinten marad, ezt ugyanis egy 1,4 GHz-es négymagos chip biztosítja, alig 1 GB memória és egy alapesetben 16 GB-os belső tároló kíséretében, amely legfeljebb 64 GB-os microSD-kártyával bővíthető. Az üzemidőért egy 2800 mAh-s akkumulátor felel, itt gyorstöltésről nem is esik szó."

    2020-ban...

    Egyetlen piaci szegmenst tudok elképzelni, ahol sikeres lehet: a lusta szülőkét, akik odadobnak az iskolás (óvodás???) gyereknek egy telefont, csak hogy addig se kelljen foglalkozni vele.