Gyurkity Péter

Brutális szelfikamerával jön az Oppo Reno 3 Pro

A középkategóriás telefon ebben a tekintetben rekordot dönt.

A kínai gyártó nagyjából egy évvel ezelőtt mutatta be az új Reno-családot, amely ma már több eltérő példányt vonultat fel. Érdekességekből ezen a vonalon nincs hiány, hiszen itt többek között láthattunk előugró szelfikamerát, amely akkor vadonatúj megoldásnak számított – most szintén itt újítanak, azonban nem a dizájn kapcsán.

A hivatalos oldalon rögtön kiderül, hogy a cég Indiát célozza meg, legalábbis az első körben, az új telefonnal, ez azonban nem zárja ki az egyéb régiókban történő megjelenést. A főszerepben a 44 megapixeles szelfikamera van, amely ezen mutatójával még a Galaxy S20 Ultra modulját is meghaladja, ami azért is érdekes, mert a készülék eközben megtartja középkategóriás specifikációját és jellegét, vagyis itt nem a kiemelkedő teljesítmény lesz előtérben. Jó példa erre, hogy a MediaTek Helio P95 chipre esett az illetékesek választása, amely közvetlen elődjéhez képest 10 százalékkal nagyobb AI-teljesítményt nyújt, miközben megtartja a nyolcmagos kivitelt, amihez 2,2 GHz-es órajel társul. Itt 8 GB memóriára és egy 128 vagy 256 GB-os tárolóra támaszkodhatunk, amely minden bizonnyal elegendő lesz a legtöbb helyzetben, miközben kijelzőként egy 6,4 hüvelykes Super AMOLED-panelt alkalmaznak, 90 Hz-es frissítéssel.

A megfelelő üzemidőt egy szintén valamivel méretesebb, 4025 mAh-s akkumulátor biztosítja, amelyhez 30 wattos VOOC Flash Charge 4.0 gyorstöltést kapunk. Ez utóbbi révén mindössze 20 perc alatt elérhetjük az 50 százalékos töltöttségi szintet, miközben a szoftveres oldalon az Android 10 és a Color OS 7 kezelőfelület fut. A listán emellett kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, az USB-C, a WiFi ac, valamint a Bluetooth 5.0 szerepel még, de a hátoldali kameramodul mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen ott egy 64 megapixeles főérzékelőt alkalmaznak, amelyet egy 8 megapixeles ultra-nagylátószögű, egy 13 megapixeles telefotó-, illetve egy 2 megapixeles mélységérzékelő példány egészít ki, a minél jobb minőség érdekében, 5x-ös hibrid zoommal és számos szoftveres funkcióval.

Az ár odaát 415 dollártól indul, amely a nagyobb tároló esetében 457 dollárra ugrik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!