Gyurkity Péter

Itt a 2020-as LG K-sorozat

Négyes kamera, nagy akkumulátor, valamint Android 10 szerepel az étlapon.

Az MWC kapcsán mi is beszámoltunk arról, hogy az LG is meglehetősen korán jelezte távolmaradási szándékát, ezt követően pedig magát a rendezvényt is törölték a koronavírus miatti aggodalmaktól hajtva. A cég most saját oldalán rántotta le a leplet friss fejlesztéseiről, amelyek azonban még nem a csúcskategóriára, hanem a mainstream szegmensre koncentrálnak.

A hivatalos közleményben három eltérő megoldást vehetünk szemügyre, ezek sorrendben a K61, a K51S, valamint a K41S névre hallgatnak. A hangsúly jól látható módon a vékony kialakításon, illetve a friss dizájnon van, a második számú dél-koreai gyártó pedig leginkább a prémium jellemzőkkel igyekszik megfogni a vásárlókat, hiszen a hátlapon immár mindhárom esetben egy négyes kamerát helyeztek el, amely várhatóan kiemelkedő minőséget nyújt majd a képkészítés terén. A kijelző szintén egységes, ennek mérete már 6,5 hüvelyk, vagyis meglehetősen nagy méretről beszélhetünk, de az akkumulátoron sem variálnak, ez mindenhol egy kereken 4000 mAh-s példány, a listán pedig emellett szintén megtalálható a MIL-STD-810G minősítés, valamint a DTS:X 3D Surround Sound, amely nyilván a hangzáson javítana – a hátoldalon még egy ujjlenyomat-olvasót is kapunk.

Az LG K61 egy 2,3 GHz-es nyolcmagos chipet társít 4 GB memóriával és egy 64 vagy 128 GB-os kibővíthető tárolóval, míg a 16 megapixeles szelfikamerát a hátoldalon egy 48, egy 8 (szuper-nagylátószög), egy 2 (makro), illetve egy 5 megapixeles (mélységérzékelő) példány egészíti ki. A K51S esetében ugyanazon chiphez 3 GB RAM és egy 64 GB-os tároló csatlakozik, 13 megapixeles szelfikamerával, valamint 32, 5, 2 és 2 megapixeles hátoldali szenzorokkal. A legszerényebb változat a K41S, amely egy 2 GHz-es nyolcmagos chipet, 3 GB RAM-ot, 32 GB-os tárolót, 8 megapixeles szelfikamerát, valamint 13, 5, 2 és 2 megapixeles hátlapi érzékelőt vonultat fel, ugyanúgy 3 eltérő színben, mint némileg erősebb testvérei. A pontos Android-verzióról még nem esett szó, ez azonban minden bizonnyal az Android 10 lesz.

A hivatalos árakról még szintén nem tettek említést, a megjelenés viszont a második negyedévben várható, itt Európát nem fogják kihagyni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!