Gyurkity Péter

Az MWC alatt jön a Sony új csúcstelefonja

A név még nem teljesen egyértelmű, a hardver viszont biztosan erős lesz.

Az elmúlt néhány hét során nagyjából világossá vált, hogy számíthatunk a Sony Mobile vadonatúj csúcskategóriás okostelefonjának hivatalos bemutatására, majd pedig annak piaci debütálására. Itt több, egymásnak részben ellentmondó híresztelés látott napvilágot, a jelek szerint viszont az MWC alatt mindenképpen sort kerítenek a bemutatóra.

A japán gyártó ezzel pontosan egy évre rá frissítené az Xperia 1 típust, amely tavaly ugyanitt debütált a nagyközönség előtt. A most közzétett kínai beszámoló szerint ezt már biztosra vehetjük, bár az még továbbra sem világos, hogy a cég végül az Xperia 1.1, esetleg az Xperia 5 hivatalos név mellett dönt – házon belül ezt már valószínűleg tudják, viszont a külvilág nem értesült a döntésről. Mindenesetre ez lesz a cég első 5G-okostelefonja, emiatt is nagyobb várakozás előzi meg a bemutatót, miközben a vadonatúj Snapdragon 865 chip (és a Snapdragon X55 5G-modem) jelenléte szinte garantált. Ezzel követik a Galaxy S20, a OnePlus 8 Pro, valamint az LG G9 ThinQ példáját, hiszen ezek a típusok is a fenti chipre alapoznák kiemelkedő teljesítményüket és funkcionalitásukat.

A memória és a belső tároló pontos kapacitását egyelőre nem ismerjük, a szoftveres oldalon viszont minden bizonnyal már az Android 10 jelenik meg, miközben a kijelző feladatait egy méretes, ezúttal 6,6 hüvelykes, 4K HDR OLED-panel látná el, 21:9-es képaránnyal, valamint nagyon vékony előlapi kávával. A hátoldalon egy négyes kameramodul jelenhet meg, itt egy 12 megapixeles érzékelő kapná a telefotó-funkciót (talán 3x-os optikai zoom kíséretében), egy hasonló társa felelne az ultra-nagylátószögű opcióért, hozzájuk pedig egy Time-of-Flight érzékelő csatlakozna. A főszenzor 48 vagy 64 megapixeles lenne, amely már akár 8K-videókat is megfelelő módon rögzítene.

Ahogy említettük, a bemutatóra az MWC alatt kerülne sor, egészen pontosan február 24-én, a forrás szerint 867 dollár feletti áron, ez tehát ismét 999 dollár körül alakulhat. Jó eséllyel a középkategóriás Xperia 10 és 10 Plus típusokat leváltó új páros is jelen lesz majd itt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!