Videojátékok előtt tiszteleg a Royal Mail

A szigetországban külön bélyegsorozattal emlékeznek a régi programokra.

A Brit Királyi Posta egy tucat új bélyeget bocsátott ki, amelyekkel az elmúlt évtizedek meghatározó videojátékai előtt tiszteleg. A bélyegek akár a szigetországon kívülről is megrendelhetők.

Nagy-Britanniában az 1980-as és 1990-es években számos klasszikus számítógépes játék született meg. A Brit Királyi Posta az első bélyegsorozatával a Populous, a Worms, a Sensible Soccer, a Dizzy, a Micro Machines, a Lemmings, a Wipeout programok és azok alkotói, így a Bullfrog, a Codemasters, a Psygnosis, a Derby’s Core Design és a Wakefield’s Team17 stúdiók előtt tisztelgett. A helyi hivatal emellett a Tomb Raider sorozatra négy bélyeggel emlékezett meg.


Azt, hogy melyik szoftverek kerüljenek bele a sorozatba a UKIE helyi játékipari szövetség segítségével döntötték el. A folyamatban részt vett Julian Rignall szakújságíró és Sam Dyer, a Bitmap Books kreatív igazgatója is. Jo Twist, a UKIE ügyvezetője kiemelte, hogy a gyűjtemény az olyan nagy brit videojátékoknak állít emléket, amelyek évtizedeken keresztül meghatározták mind a nemzeti, mind a globális fejlesztői közösséget. Azért is fontosnak találták ezt a dolgot, mert a videojátékok fontos részét képezik a brit kulturális örökségnek.

A január 21-től megrendelhető sorozat 14,25 fontért vásárolható meg, az egyes bélyegek különböző összegbe kerülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!