Berta Sándor

Makaóban mindent bevetnek a kaszinó­játékosok feltérképezésére

A kínai városban lévő játéktermek és kaszinók üzemeltetői a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzák.

A makaói létesítményekben az arcfelismerő technológiákat, a digitális játékasztalokat és a gépi tanulást egyaránt felhasználják arra, hogy elkészítsék a betérő turisták és szerencsejátékosok profiljait. A cél az olyan személyek felismerése, akik sok pénzt akarnak költeni. A játékasztalok egy részét kamerákkal és szenzorokkal szerelték fel, így tudják feltérképezni a vendégeket. A legfontosabb azoknak a felhasználóknak a megtalálása, akik a legnagyobb összegeket tehetik meg. Rachel Chang, a Bloomberg elemzője rámutatott, hogy az ilyen emberektől akár tízszer több pénz is összeszedhető, mint az átlagos vendégektől.

Az alkalmazott arcfelismerő rendszerek részben a már meglévő biztonsági kamerákat használják, részben pedig a digitalizált játékasztalokra építenek. Amennyiben egy célszemély például egy hálózatba kötött "egykarú rabló" előtt ül, akkor egy kijelzőn megjelenő felirat további játékra bátoríthatja vagy a dolgozók ingyenes italokat szolgálhatnak fel neki és felhívhatják a figyelmét más szerencsejátékokra is.

A kaszinók igyekeznek a rendszeresen játszókat elválasztani az alkalmi látogatóktól. E folyamat során pedig olyan technológiákat és eljárásokat is alkalmaznak, amelyek használatát a világ más részein adatvédelmi okokból nem biztos, hogy engedélyeznék. Mindezt alátámasztja, hogy ezek a megoldások még Las Vegasban sem terjedtek el. Az is a makaói és más kínai kaszinók malmára hajtja a vizet, hogy a helyi embereket sokkal kevésbé érdekli az adatvédelem, mint például az európaiakat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!