Gyurkity Péter

Csúszik a Nokia és a Xiaomi telefonja

Előbbi a chip miatt, utóbbi pedig ismeretlen okokból késik.

A Nokia-telefonokat gyártó HMD Global a napokban egy rövid bejegyzésben jelezte, hogy az eredeti elképzeléssel ellentétben mégsem most dobják piacra a soron következő zászlóshajót, ezt ugyanis szeretnék ellátni a lehető legmodernebb csúcskategóriás chippel. A Xiaomi eközben azt árulta el, hogy egyelőre saját koncepciójuk sem jelenik meg.

A Nokia 9.1 ezekben a hetekben, a 2020-as év elején bukkant volna fel a piacon, egyértelműen erős hardverrel. Itt azonban a finn cég szeretné elkerülni a tavalyi MWC alatt elkövetett hibát, amikor a Nokia 9 Pureview típust egy korábbi generációra, a Snapdragon 845 chipre támaszkodva mutatták be, ezzel pedig nem sikerült elnyerni a nagy teljesítmény iránt érdeklődő potenciális vásárlók tetszését. A jelenleg készülő utód eredetileg a Snapdragon 855 erejére támaszkodva rajtolt volna el, itt viszont szeretnék a Snapdragon 865 típust alkalmazni, ezért az idei őszre tolják el a debütálást, hogy megfelelő specifikációt nyújtsanak az érdeklődőknek – ehhez további erős hardveres komponensek, valamint állítólag a Nokia 9.2 hivatalos név társul majd.

Ami a Xiaomi koncepcióját illeti, ezt eredetileg még tavaly mutatták be, kissé meglepve ezzel a terület iránt érdeklődőket. A Mi MIX Alpha burkolatát tulajdonképpen egy meghajlított kijelző helyettesítette, ennek révén pedig már a teljes előlaphoz képest csaknem kétszeres felületen vehettük szemügyre az azon megjelenő tartalmakat. A cég részéről a napokban árulták el, hogy a piacra dobásra egyelőre nem kerítenek sort, bár ennek okát nem nevezték meg, mint ahogy azt sem tudjuk, hogy mikor debütálna majd a telefon. Maga a készülék titán-kerámia külsőt kapott, 108 megapixeles kamerával, 12 GB memóriával, 512 GB-os tárolóval, a Snapdragon 855 chippel, 4050 mAh-s akkumulátorral, valamint 5G-eléréssel és 40 wattos gyorstöltéssel, ami mindenképpen érdekesnek ígérkezik.

A kínai ár 2800 dollárnak felel meg, meglátjuk, ebből végül mi lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!