Gyurkity Péter

Alakul a Samsung és a Huawei második hajlítható telefonja

Előbbi érdekes húzással, utóbbi pedig hosszabb teszteléssel készül.

A címben felsorolt két gyártó esetében már több alkalommal írtunk a hajlítható készülékek most elindult sorozatának várható folytatásáról, bár erről kétségkívül több szó esett a Samsung kapcsán. Most mindkét fontos szereplő fejlesztéséről is további részletek láttak napvilágot, így egyre jobban megismerjük a következő telefonokat.

A piacot tulajdonképpen vezető páros 2020 során mutatja majd be saját második ilyen megoldását, erre azonban nagy valószínűséggel a Samsung kerít majd sort először, ahogy ezt 2019-ben is láthattuk. Legutóbb már képek is felbukkantak a Galaxy Fold 2 típusról, most pedig egy külsős beszámoló jelent meg a világhálón, amely szerint a második típus már egy rendkívül vékony üveg panellel jelenne meg. Ez némileg meglepő, bár a területet követők jól tudják, hogy a gyártó több, erre vonatkozó szabadalmat is benyújtott, az pedig egyértelműnek tűnik, hogy ezzel a megoldással elsősorban a gyűrődéseket szeretnék megelőzni, illetve eltüntetni, alaposan kitolva az élettartamot és a megbízhatóságot.

A Huawei esetében szintén több hónapos csúszást láttunk, azonban az ősz folyamán ők is túlestek az első fejlesztés piacra dobásán. A Mate X korlátozott mértékben, nem minden piacon vált elérhetővé, iparági értesülés szerint azonban már készülnek a második változat tesztgyártására, amely a megszokottnál hosszabb ideig tart majd, hiszen ezt a periódust már most elindították (vagyis a próbagyártás tulajdonképpen jelenleg is zajlik), miközben a piaci megjelenést csak 2020 második felére vetítik előre. Ezt azzal kötik össze, hogy több tajvani, elsősorban a forgópántok gyártására szakosodott cég növelni igyekszik saját kapacitását, itt ugyanis erős keresletre számítanak.

A Samsung már jóval korábban, akár a februári MWC alatt bemutathatja a Fold 2 típust, erről mindenképpen beszámolunk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!