Gyurkity Péter

Belépő szintű Nokia mutatkozott be

Rendkívül szerény hardverrel és várhatóan nagyon alacsony árral futott be a Nokia C1.

Alig egy hete mutatta be a HMD Global legújabb telefonját, amely a Nokia 2.3 néven jelent meg a piacon. Ezt igencsak gyorsan követi egy újabb szerényebb készülék, amely azonban már az abszolút padlót célozza meg, hiszen a Nokia C1 még gyengébb hardverrel, kifejezetten a felemelkedőben lévő régiókra fókuszálva indul el útjára.

A finn cég által most bemutatott újabb típus sokban hasonlít a vállalat szintén idén elrajtoltatott Android Go-okostelefonjára, hiszen az utód egyrészt ugyanazon szoftvert kapja meg, másrészt pedig a hardver bizonyos elemei sem változnak. Ennek megfelelően a C1 a Nokia 1 Plus kijelzőjét és felbontását kapta meg, ez megmaradt az új készüléken is, mint ahogy a memória továbbra is 1 GB, az akkumulátor kapacitása pedig változatlanul 2500 mAh. A belső tároló mérete már megugrik, ez utóbbi 16 GB-ra bővül, viszont egy ettől eltérő területen már egyenesen visszalépést látunk, legalábbis a februárban bemutatott hasonló típushoz képest.

A hátoldali kamera feladatát itt már ugyanis nem egy 8, hanem egy mindössze 5 megapixeles komponens látja el, míg az előlapon szintén egy ilyen 5 megapixeles kamerát helyeztek el. Ez utóbbi viszont flash-funkcióval egészült ki, ami kis javulást jelent majd a korábbi felálláshoz képest, míg a teljesítményt egy 1,3 GHz-es órajelen futó négymagos chip biztosítja, ami nyilván tökéletesen elegendő lesz az alapvető feladatokhoz. A szoftveres oldalon az Android Go fut, itt azonban nem a legfrissebb verziót alkalmazzák, mi több, azt sem említették meg, hogy a telefon milyen szoftveres frissítésekben részesül majd a jövőben, ami azért furcsa, mert erre a finn cég hagyományosan nagy hangsúlyt helyez. Jól jellemzi viszont a típust, hogy megáll a 3G támogatásánál, itt tehát a 4G LTE sem lesz jelen.

A pontos megjelenési dátum és a hivatalos ár egyelőre ismeretlen, ezen részleteket picit később árulják majd el a nagyközönségnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!