Berta Sándor

Januárban érkezik az Edge, marad az IE11

Számos részlet derült ki a Microsoft böngészőterveiről.

A redmondi konszern az Ignite 2019 nevű rendezvényen bejelentette, hogy az immár a Chromiumra épülő Edge böngésző első stabil verziója 2020 január 15-én lesz elérhető. A felhasználók addig az előzetes kiadásokat tölthetik le és telepíthetik a számítógépeikre. Ismertté vált az is, hogy a szoftver új logót is kapott és továbbra is kompatibilis lesz az Azure Active Directory nevű megoldással, továbbá 2020 első negyedévétől a Microsoft FastTrack szolgáltatásával és az Assure alkalmazással. Mindez azt támasztja alá, hogy az óriáscég a programmal elsősorban a vállalati szektort akarja megszólítani.

Az Edge egyébként a Windows 7, a Windows 8.x, a Windows 10, a macOS, az iOS és az Android mellett Linuxon is hozzáférhető lesz. Az utóbbi információt Zac Bowden, a Windows Central szerkesztője szellőztette meg a Twitteren nyilvánosságra hozott bejegyzésében. A linuxos változat konkrét megjelenési időpontja ugyanakkor egyelőre nem ismert, miként az sem, hogy melyik disztribúciókat támogatja majd a Microsoft.

Szintén Zac Bowden tette közzé azt a hírt, hogy az Internet Explorer 11 elérhető marad a Windows 10 operációs rendszeren.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!