Berta Sándor

Az Alphabeté lehet a Fitbit

A Google anyavállalata vételi ajánlatot készül tenni a nehéz helyzetben lévő gyártónak.

A Reuters számolt be arról, hogy a Fitbit a közeljövőben az Alphabet tulajdonába kerülhet. A társaság már meg is tette az első felvásárlási ajánlatát a cégnek.

A tervezett üzletről több részlet ugyan nem szivárgott ki és még azt sem lehet biztosra venni, hogy egyáltalán sikerül-e megkötni, de ha megvalósul, akkor alaposan átrendezheti a viselhető termékek (okosórák, fitneszkarkötők) piacát. Nemrég kiderült, hogy a területen az Apple a meghatározó. Európában a Fitbit 6,5 százalékos részesedéssel rendelkezik. A társaság jelenleg egyáltalán nincsen könnyű helyzetben, mivel az okosóráknál az Apple a legnagyobb vetélytársa, míg a fitneszkarkötőknél egyre több kínai gyártóval kell megküzdenie. Az utóbbiak nem csupán olcsó, hanem egyre jobb termékekkel jelennek meg a piacon. Az idei esztendő második negyedévében a vállalat - 313,6 millió dollár bevétel mellett - közel 36 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni és az idei évre tervezett bevételi elvárásait is lefelé kellett korrigálnia.

A Google szoftveres szempontból - a saját fejlesztésű Wear OS operációs rendszer miatt – jelen van a piacon, de problémát okoz, hogy sok gyártó még nem támogatja a programot. A webes konszern ugyanakkor komoly erőfeszítéseket tesz az Apple mögé való felzárkózásra, januárban 40 millió dollárért megvette a Fossil nevű gyártótól annak okosóra-technológiáját, illetve jelezte, hogy átveszi a cég fejlesztőrészlegének egy részét is. Szeptemberben ismertté vált, hogy a tranzakció keretében a Google valójában hibrid okosóra-technológiát vásárolt, amely sokkal többet ért 40 millió dollárnál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Hehe, akkor talán visszajönnek a Pebble órák, amiket a FitBit megvett és kinyírt...