Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Pixel 4 és Pixel 4 XL

Visszafogott dizájn és erős hardver jellemzi a Google új párosát.

Ahogy arra a számos korábbi kiszivárogtatásból számítottunk, a Google ezen a héten rántotta le a leplet két vadonatúj okostelefonjáról, amelyek a Pixel-családot bővítik ki. A negyedik generáció némileg konzervatív kialakítással jelenik meg, a hardverrel azonban nem lesz különösebb gondunk.

A cég részéről egy rövid bejegyzés adta hírül a debütálást, ezt viszont számos beszámoló és rögtönzött elemzés kísérte, a külső források és szakértők jóvoltából. Gyorsan kiderült, hogy a két új telefon a dizájn tekintetében nem igyekszik forradalmi változást magával hozni, itt ugyanis az előlap felső részén kifejezetten vastag kávát hagytak meg, amire viszont valószínűleg szükség volt a számos különböző érzékelő és egyéb komponens miatt. Az alumínium kerethez üveg hátlap csatlakozik, ez utóbbi fehér, fekete, illetve narancssárga színben elérhető, miközben a nedvesség és por ellen az IP68-minősítésnek megfelelő burkolat véd. Az 5,7 és 6,3 hüvelykes OLED-panel 3D-arcfelismerés támogatásával fut be (ujjlenyomat-olvasó tehát már nem kapott helyet a listán), itt ezen kívül a 90 Hz-es képfrissítési ráta, a 19:9-es képarány, valamint az FHD+ és QHD+ felbontás érdemel még említést.


A teljesítményt a Snapdragon 855 chip biztosítja, méghozzá 6 GB RAM társaságában, itt azonban az akkumulátor mérete sorrendben mindössze 2800 és 3700 mAh, ami nem vetít előre sok jót az üzemidőt illetően – igaz, a 18 wattos gyors-, valamint a vezetéknélküli töltés támogatása ezt valamivel kényelmesebbé teszi. A Motion Sense funkció révén már nem minden esetben kell megérintenünk a kijelzőt, a képkészítés terén egy hátoldali iker-kamera áll rendelkezésünkre (12,2 és 16 megapixeles példánnyal, amelyek közül utóbbi a telefotó-funkcióért felel), az OIS, a Dual Pixel fázisérzékelő autófókusz, a Night Mode, valamint a super-res zoom kíséretében. Az Android 10-hez számos új funkció csatlakozik, a megjelenés október 24-én esedékes, 799 és 999 dollár között áron.

A cég ezzel egy időben az új Pixel Buds vezetéknélküli fülhallgatókat is bejelentette, ezek azonban csak jövő tavasszal futnak majd be, 179 dolláros áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zsoltee_a_bator #2
    Szeretik hatulrol mutogatni ezt a telefont a sok holtter miatt az elolapon.
  • gombabácsi #1
    húú ez a lány milyen szép! akkor én most veszek is egy ilyen telefont!