Berta Sándor

Kihátrálhat a Libra mögül a Visa és a Mastercard?

A pénzügyi partnerek nem akarnak nyíltan segíteni a kriptovalutával kapcsolatos tervek megvalósításában.

A The Wall Street Journal számolt be arról, hogy a Visa és a Mastercard is megtagadta a Libra nyílt támogatását, annak ellenére, hogy a két társaság a hivatalos bejelentéskor még a projekt hivatalos partnerei között volt feltüntetve. A cégek azzal indokolták a lépést, hogy nem akarták a pénzügyi felügyeletek figyelmét felhívni magukra, továbbá nagyon meglepték őket a virtuális fizetőeszköz bevezetésével kapcsolatban felmerült aggodalmak és ezért könnyen előfordulhat, hogy átgondolják a programban való részvételüket.

Az elképzelések negatív fogadtatása más pénzügyi partnereket is arra ösztönöz, hogy kihátráljanak a Libra mögül. A The Wall Street Journal és a Bloomberg értesülései alapján a PayPal és a Stripe is elbizonytalanodott a hatóságok aggályai miatt. Eddig egyébként a Facebook, a Visa, a Mastecard, a PayPal és a Libra Association sem kommentálta a megjelent információkat.

Már július végén felmerült, hogy visszakozhat a Libra megvalósításától a Facebook, amely a kedvezőtlen reakciók miatt állhat el a tervétől. Ráadásul kiderült, hogy a digitális pénz alapelveit máshonnan másolták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    A ket nagy kartyatarsasag eleg sokat veszithet ha a libra osszes tamogatojat kitiltjak a penzugyi piacokrol. Mig a Facebook-nak nincs ezen a teren mit veszitenie, addig a ket ceg eleg sokat kockaztat. Mindezt ugy, hogy az Apple a sajat megoldasat mint egy kormanyzat es meglevo bankrendszer barat megoldast reklamozza, tehat partnerkent lepnek fel.