Gyurkity Péter

Jön az Essential második készüléke

Felső-középkategóriás hardverre számíthatunk, kérdéses kivitelben.

Az eredetileg az Android elindításában is komoly szerepet játszó Andy Rubin által alapított Essential esetében az év elején arról számoltunk be, hogy érkezőben van a sorrendben második okostelefon. Azóta több eltérő hír is felbukkant, itt a végleges törlést is megemlítették, Rubin nyár eleji rövid bejegyzését azonban csak most követi a sorban egy újabb, részletesebb hír.

A cég szóvivője ugyanis a napokban arról beszélt, hogy valóban készülőben van az új fejlesztés, amelynek nem minden részletét ismerjük. Itt kiderült ugyan, hogy a Snapdragon 730 chipre támaszkodna a megoldás, míg a szoftveres oldalon az Android 10 futna (dacára azon korábbi pletykáknak, miszerint a mérnökök egy alternatív szoftveren is dolgoznak, immár a Google alkalmazásainak teljes mellőzésével), miközben a képkészítés terén egyszerre 5 kamera állna rendelkezésünkre, ezek sorrendben pedig egy 48 megapixeles Sony IMX 586, egy 20 megapixeles Sony IMX 476, egy 16 megapixeles Sony IMX519, egy 13 megapixeles Sony IMX 258, valamint egy 5 megapixeles Samsung S5K5E9 lennének.

Komoly kérdések merülnek fel viszont a kivitel és a dizájn kapcsán, hiszen itt megemlítik, hogy a kijelzőn megjelenő tartalmak 90 és 270 fokban elforgatva bukkannak majd fel, ami a táblákra jellemző – az okostelefonok esetében az általában 0 fok, ami a függőleges elrendezésre utal. Könnyen lehet tehát, hogy a második készülék egy tábla lesz, ezzel kapcsolatban azonban még semmilyen részletet nem árultak el, így még várnunk kell a hivatalos megerősítésre, avagy cáfolatra. Megjelenik viszont a Fingerprint Walkie-Talkie névre keresztelt funkció, amely a jelek szerint az ujjlenyomat-olvasó folyamatos érintése esetén engedélyezi a digitális asszisztens hosszabb használatát, gyakorlatilag beszélgetés formájában.

Bárhogy is legyen, az új megoldás csak jövőre bukkan majd fel, várhatóan a második vagy a harmadik negyedévben, egyelőre ugyanis a korai tesztelés fázisában járnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!