Gyurkity Péter

Két e-ink telefon jön a Hisense jóvoltából

A cég tovább bővíti kínálatát, egy hibrid és az alap változattal.

A Hisense kapcsán már tavaly beszámoltunk arról, hogy érdekes e-ink okostelefont mutattak be, ezt pedig azóta további példányok követték a sorban. Most egyszerre két változatot dobnak piacra, ezek egyike két kijelzővel jön, míg a másik típus egyetlen panellel áll majd rendelkezésünkre.

Egy külsős forrás adott hírt arról, hogy a kínai gyártó erre készül, a rövid videóban pedig mi is megtekinthetjük a két új jövevényt. A hardveres specifikáció egy része szintén ismert, itt ezúttal sem számíthatunk arra, hogy csúcskategóriás telefonok jelennek meg, a cél azonban nem is ez, hanem egy eltérő, bizonyos értelemben még szélesebb réteg lefedése, hiszen a hagyományos LCD, valamint az e-ink technológia kombinálásával több eltérő területet szolgálhatnak ki megfelelő módon. A cég legutób a Hisense A6 típusról rántotta le a leplet, ezt most a Hisense 6L követi a sorban, néhány kisebb módosítással, várhatóan 250 eurós áron, legalábbis a gyártó ígérete szerint. Érkezőben van azonban egy eltérő példány is, amely ezúttal egyetlen kijelzőt kínál majd a felhasználóknak.


A Hisense A5 ugyanis a megszokott hibrid felállás helyett egyetlen e-ink panelt vonultat fel, amely 5,8 hüvelykes méretben áll majd rendelkezésünkre. Itt az úgynevezett frontlight, vagyis a panel belső megvilágítása, annak funkciója is helyet kapott, így sötétben sem leszünk kénytelenek külső fényforrásra támaszkodni, miközben a teljesítményről egy nyolcmagos, közelebbről meg nem határozott Qualcomm Snapdragon chip felelne. Ez utóbbihoz 4 GB memória, valamint egy alapesetben 64 GB-os tároló csatlakozik majd, különösebb panaszra tehát nem lesz okunk, az üzemidőről pedig egy kereken 4000 mAh-s akkumulátor gondoskodna. A képkészítési funkció terén egy 13 és egy 5 megapixeles kamera jelenik meg, ez a néhány évvel ezelőtti középkategóriás felállásokra emlékeztet.

A Google-platformját teljes mértékben támogatják így a különböző appok futtatásával sem lesz gondunk, a telefon pedig 100 euró körüli áron jelenik majd meg, az Android 9 funkcióival, valamikor az év vége előtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Montanosz #8
    olvasni
  • noland #7
    Ez mire jó ez? Az elektromos kőbalta már nagyon várós... XD
  • Tetsuo #6
    Gondolom a világítás villog. :-/
  • dyra #5
    jó van ez hosszabb túrákra meg horgászni ha van egy normálisabb üzemideje (több nap).
  • wraithLord #4
    Hacsak ez a telefon nem bírja 2-3 hétig egy töltéssel, én kihagynám a fekete-fehér retrózást a diavetítés gyorsaságú képfrissítéssel.
    Ha választani kell a szar kijelző és a sokkal vastagabb telefon (sokkal nagyobb akksi) között, akkor gondolkodás nélkül utóbbit választanám.
  • dyra #3
    Nem annyira. Sokkal kevésbé fogyasztja az akit a panel bevilagitasa mint egy LCD kijelzőnel. Radasnak gondolom kikapcsolható.
  • kvp #2
    A megvilagitott eink gyakorlatilag otvozi a hagyomanyos lcd-k fogyasztasat az eink lassu valaszidejevel es szellemkepevel, raadasul mindezt fekete feherben. Es ha gyakran valt a kep, meg sokat is fogyaszt.

    Az oled, vagy meg inkabb az inorganikus led (microled) jobb. Vagy nappali fenyhez a transzflexiv lcd.
  • dyra #1
    király cucc!