Berta Sándor

Digitalizációval erősíti a kiszolgálást a McDonald's

Hat hónapon belül már a második technológiai céget vette át a gyorsétteremlánc.

A McDonald's márciusban több mint 300 millió dollárért vásárolta meg a Dynamic Yield nevű izraeli startupot. Ez volt a társaság elmúlt két évtizedének legdrágább tranzakciója. A felvásárlásnak köszönhetően a társaság egy olyan technológiához jutott, amelynek a segítségével megvalósítható a digitális rendelési folyamat. A rendszer a mesterséges intelligencián alapul és az elektronikus kijelzőket és a rendelési táblákat a különböző tényezőktől függően látja el termékekkel. Így például hidegebb időben eleve meleg teát kínál, míg a kánikulában hideg üdítőket. Az ajánlat figyelembe veszi a regionális ügyféligényeket is.

A vállalat tulajdonába került az Apprente nevű vállalkozás is, amely a beszéddel kapcsolatos mesterséges intelligencia rendszerek készítésére specializálta magát. A tranzakciót a 2017-ben Kaliforniában alapított startup is megerősítette. Az Apprente az alapítása óta fejleszti azt a platformot, amely képes kezelni a különböző nyelveken és dialektusokon megvalósuló ügyfélkapcsolatokat. A megoldást integrálnák a drive-in szolgáltatásba is. A felvásárlás előtt a technológiát már tesztelték több gyorsétteremben és a jövőben alkalmazni fogják a telefonos megrendeléseknél is.

Steve Easterbrook, a McDonald's vezetője elmondta, hogy az Apprente összes munkatársát átveszik és ők fogják képezni az új McD Tech Labs részleg magját. Szintén ebbe a részlegbe integrálják a Dynamic Yieldet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!