Gyurkity Péter

Olcsóbb 5G-telefonon dolgozik a HMD

A Nokia-készülék jövőre jelenhet meg, eközben azonban a Samsung is készül.

Az 5G-telefonok területén eddig néhány új jövevényt láthattunk, amelyek bizonyos szolgáltatókhoz kötve, igencsak magas árakon bukkantak fel a piacon. A HMD Global ígérete szerint jövőre már elérhető lesz egy típus, amely mindössze feleennyit kóstálna, míg az első helyet őrző Samsung saját középkategóriás megoldásaival készül.

A finn cég termékigazgatója a napokban arról beszélt, hogy 2020 folyamán dobnák piacra a jóval olcsóbb 5G-telefont, amely gyakorlatilag megfelezné az eddig látott legkedvezőbb árat, vagyis nagyjából 500 és 600 dollár közötti kereskedelmi áron jelenne meg a boltokban. Ennek érdekében szoros együttműködést folytatnak a Qualcomm, illetve több nagy amerikai szolgáltató képviselőivel, ami pedig a bemutatkozást illeti, erre legkorábban a februári MWC alatt kerülhet sor, legalábbis a külső szemlélődők szerint. Nagyon nem kell sietniük, addigra ugyanis az ezzel kompatibilis hálózatok kiépülése is kedvező hatással lehet, bár eközben több hasonló, szintén némileg olcsóbb megoldás is napvilágot láthat, többek között a Motorola jóvoltából.

A gyártók közötti első helyét továbbra is magabiztosan őrző Samsung szintén készül valami hasonlóval, ezzel kapcsolatban pedig további részletek bukkantak fel. A 45 wattos gyorstöltést is támogató egység hivatalos magyarországi oldalán például a kompatibilitási listán felbukkan az a Galaxy A90 5G, amely eddig mindössze egy WiFi-engedélyezési felsorolás révén volt csak ismert, emellett azonban helyet kapott itt az A91 5G is, amely egy ettől némileg eltérő telefonként jelenhet meg a piacon – amennyiben nem pusztán elütésről van szó, a külföldi beszámolókban ugyanis elfelejtik ehhez hozzátenni, hogy a magyar billentyűzeten a két szám egymás mellett helyezkedik el, vagyis az „A91” bejegyzés akár az A90 típust is rejtheti.

A korábbi híresztelések szerint mindenesetre az A90 egy 6,7 hüvelykes kijelzővel jelenhet meg, amely esőcsepp formájú bevágásnak adna helyet az előlapon, a Snapdragon 855 chip és legalább 6 GB memória kíséretében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!