Berta Sándor

Új dizájnt kapott a Google Play Store

A szolgáltatás megújult, a módosításoknak köszönhetően többek között áttekinthetőbb lesz.

Több esztendő után új dizájnt kapott az Android és a Chrome OS operációs rendszereken elérhető Google Play Store. Új például a könnyen áttekinthető navigációs sáv, amely az okostelefonokon a képernyő alsó részén, míg a táblagépeken és a Chrome OS-t futtató készülékek kijelzőjének bal oldalán jelenik meg, s lehetővé teszi a játékok és más alkalmazások jobb elkülönítését. Szintén elkülönítve jelennek meg a filmek, a sorozatok és a könyvek. Az óriáscég már a múlt héten frissítésként elérhetővé tette a megújult Google Play Store-t.

Az ikonrendszer szintén új lett és a segítségével a fejlesztők a jövőben biztosíthatják, hogy a Google Play Store rendszerében megjelenített piktogramok egységesen lekerekítettek legyenek. A webes konszern érvelése alapján mindez azt eredményezheti majd, hogy a kínált tartalmak egyre inkább fontosabbak lesznek a szoftverek kinézeténél.

A társaság a programozók számára számos segítséget kínál ahhoz, hogy az alkalmazások felsorolása a Google Play Store rendszerében minél érdekesebben megvalósítható legyen. Ráadásul a fejlesztők tesztelhetik, hogy melyik programikon vagy leírás a legjobb.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #3
    Persze, aztán ami bejön azt milliárdok használják, így lehet növekedni. Azért nem fogja senki dobni a Google Playt, mert nem tetszik a design.
  • PetruZ #2
    A Google-nak rengeteg jó ötlete volt, amit aztán sz*rrá dizájnolt, használhatatlanná tett, majd végül beszántott, szóval nem tudom, ez most jó-e, vagy rossz...
  • M2 #1
    Szép lassan teljesen olyan lesz, mint az Apple App Store. :-)