Gyurkity Péter

Jön a TCL hajlítható telefonja

A Samsung pedig új kivitellel ellensúlyozná a Motorola RAZR megjelenését.

A több eltérő, jól ismert márkanevet is licencelő kínai gyártó (amely az USA-ban inkább saját televíziói révén számít mainstream szereplőnek) a jelek szerint több új telefonnal készül, ezek pedig az elkövetkező 12-16 hónap során jelennek majd meg a piacon. A Samsung is készül azonban a további megoldásokkal, amelyek többek között a Motorola/Lenovo fejlesztéseivel szállnának versenybe.

Külső, többször megbízhatónak bizonyult forrás ismertette a napokban a menetrendet, amely szerint a TCL elsőként a T1 névre keresztelt típust mutatja majd be, mégpedig az IFA alatt. Ez egy 6,53 hüvelykes kijelzővel és előlapi lyukkal jelenne meg, a Snapdragon 675 chip, 6 GB RAM, 128 GB-os tároló, hátoldali tripla-kamera, valamint egy 3820 mAh-s akkumulátor kíséretében, 399 eurós áron. A jövő év elején követné ezt a T1 Pro, hajlított AMOLED-panellel és egyszerre 4 hátoldali kamerával, valószínűleg 499 eurós áron, a második negyedévben pedig mindkét telefon 5G-változata is felbukkanna. Az ősz folyamán futna be a cég hajlítható megoldása, TCL FlexTab néven, 1299 euróért, bár az is előfordulhat, hogy egy 5G-t támogató BlackBerry-telefon is megjelenik majd a piacon.

A Samsung eközben már készül a további hajlítható fejlesztésekkel, amelyek az első készülék ősszel esedékes hivatalos megjelenését követnék a sorban. Több eltérő kivitelt alkalmaznának, a jelek szerint pedig ezek egyike erősen hajazna a Motorola által alkalmazott dizájnhoz, hiszen a telefon itt is függőleges irányban lenne összehajtható. A most kiszivárgott szabadalmi beadványok alapján a várhatóan jövőre megjelenő telefon egy 6,7 hüvelykes panelt kapna, összecsukott állapotban azonban csak egy apró, 1 hüvelykes másodlagos kijelzőt kínálna a felhasználóknak – ezzel azonban a költségek és a hivatalos ár is mérséklődne, amelyre szükség lesz, amennyiben a TCL valóban a fenti, jóval kedvezőbb áron mutatná be saját megoldását.

Meglátjuk, mennyiben igazolódnak majd be a fenti hírek, minden jel arra utal azonban, hogy a hajlítható telefonok szegmense igazán csak 2020 közepére népesül majd be az eltérő megoldásokkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)