Berta Sándor

A podcastok is megjelennek majd a keresésekben

A Google egyszerűbbé teszi a felvételek felkutatását.

Zack Reneau-Wedeen, a Google podcastokért felelős termékmenedzsere bejelentette, hogy a jövőben akár az egyes podcastepizódok is megjeleníthetők lesznek a keresési eredmények között, s kiegészítik majd az oldalakkal, a hírekkel, a képekkel és a videókkal kapcsolatos találatokat. Sőt, ezek az anyagok később lejátszhatók is lesznek egy webes alkalmazással, de azt még fejleszti a cég. A társaság rámutatott, hogy jelenleg több mint kétmillió podcast lelhető fel az interneten, s egyszerűbbé akarja tenni azok felkutatását és meghallgatását. A lehetőséggel ugyanakkor egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államokban élő felhasználók élhetnek majd.

További újítás lesz az év során bevezetendő hangalapú keresés az új audiotartalmak után. A felhasználóknak ugyanis lehetőségük lesz, hogy a Google Asszisztenst megkérjék arra, hogy bizonyos témákkal kapcsolatos podcastokat lejátsszon. Az asszisztens ezután meg fogja nyitni a podcast-alkalmazást és kikeresi a kért felvételeket. A folyamat később szinkronizált lesz, így a podcastok hallgatását bármilyen környezetben ott lehet majd folytatni, ahol abbahagyta az ember. A Google elemezni fogja, hogy milyen témákról esik szó a podcastokban. A beszélt szavakat automatikusan leírja majd a rendszer azért, hogy azonosítani tudja a fontos kifejezéseket. Az RSS-hírfolyamokat kínáló podcast-üzemeltetőket a vállalat automatikusan indexálni fogja.

A podcastok eddig többnyire személyes ajánlások útján terjedtek, ez változhat meg alapvetően a Google újításának köszönhetően. A menedzser megerősítette, hogy a podcastokat ugyanúgy rangsorolják majd, ahogy a hagyományos oldalakat is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!