JohnnyCage

A Micron fogja készíteni az Xbox memóriachipeit

[CNET] A Micron Technology hatéves szerződést írt alá a Microsofttal, miszerint az elektronikai óriáscég fogja szállítani az Xbox játékkonzolok gyártásához szükséges DRAM memória modulokat. A társaságok hétfőn jelentették be a megállapodást.

Az egyezség részleteit nem közölte egyik cég sem. A Microsoft jövő őszre tervezi az új játékkonzol elkészülését. Az Xbox-ot a Microsoft a (Sega és a Nintendo mellett a) Sony PlayStation 2 vetélytársának szánja. Mivel az Xbox körülbelül másfél évvel később jelenik majd meg, mint a PlayStation 2, ezért várhatóan hardver szinten fölül fogja múlja azt. Ez a technikai előny azonban nem biztos, hogy a hozzá készített játékok minőségében és mennyiségében is megmutatkozik majd. A két konzol egymáshoz viszonyított ára viszont könnyen döntő tényező lehet.

Az Xbox a dolgok jelenlegi állása szerint 64MB memóriával fog rendelkezni, de ez még változhat, csakúgy, mint a többi specifikáció is. A memória fontos tulajdonsága, hogy a PlayStation 2-féle Rambus DRAM helyett DDR (Double Data Rate, azaz dupla sebességű) technológiájú lesz. Hogy a két memóriatípus közül melyik a jobb, arról jelenleg is heves viták folynak, annyi azonban biztos, hogy az RDRAM egyelőre drágább.

A Micron, amely az Egyesült Államok legnagyobb memória chipeket gyártó cége, jelenleg is perben áll a Rambus Inc., memória technológiákat fejlesztő céggel, mivel nem vásárolta meg annak DDR licenszét. Emiatt, valamint a DRAM piac bizonytalansága miatt a cég részvényei az elmúlt napokban vesztettek értékükből. A Microsoft-Micron megállapodás híre most újból megemelte a cég részvényárfolyamát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!