Gyurkity Péter

Hajlított kijelzővel újít az Oppo

Ezzel száműznék az előlapi kávát, amíg befutnak az összehajtható utódok.

A nagyobb gyártók szoros versenyben igyekeznek eldönteni, hogy az okostelefonok szegmensében ki tudja a legjobban kiaknázni az új megoldásokban rejlő lehetőségeket, itt pedig a jelek szerint a hajlítható készülékekben látják az újabb esélyt a megújulásra. Az Oppo szintén dolgozik ezen, átmeneti megoldásként viszont egy némileg szerényebb változattal próbálkoznak, amely a széleken hajlított kivitelt részesíti előnyben.

A fejlesztés nem számít teljesen új, radikális megoldásnak, hiszen a Galaxy S-vonalon évek óta láthatunk hasonló, a széleken hajlított érintőképernyővel érkező telefonokat. A kínai rivális azonban itt egy jóval merészebb lépésre szánta el magát, ennek részeként pedig a telefon két szélén már 88 fokos szögben hajlítanák meg a panelt, az eljárást pedig a „vízesés” névre keresztelték, ezzel is jelezve a dőlésszög megugrását. Jelen pillanatban egyelőre egy korai prototípus formájában áll rendelkezésre a fejlesztés, a kereskedelmi forgalomban tehát még nem elérhető az új kivitel, viszont a megjelenésre viszonylag rövid időn belül sor kerülhet, hiszen erre utalnak a most kiszivárgott felvételek, amelyek már mindenki számára megmutatják a külalakot.

A módosított kivitel a remények szerint egyben prémium külsőt is kölcsönöz majd az esetleges új típusoknak, mégpedig annál is nagyobb mértékben, ahogy azt korábban a cég saját, Find X névre keresztelt telefonja esetében láthattuk. A pontos hardveres specifikációt, annak fontosabb részleteit egyelőre nem közölték a nagyérdeművel, viszont egy másik forrás alapján azt is megtudtuk, hogy a Vivo is dolgozik egy hasonló megoldáson, ami jó eséllyel a soron következő zászlóshajón, a NEX 3 típuson jelenik majd meg. Amennyiben valóban beindul a sorozatgyártás és piacra dobják a két készüléket, itt érdekes verseny alakulhat ki a két testvércég között.

Szeptemberben futhatnak be az első, immár hajlítható telefonok, az év vége előtt pedig több másik gyártó is felsorakozhat a Samsung és a Huawei mellé – ezek között jó eséllyel az Oppo is megtalálható lesz majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!