Berta Sándor

Már készül a Google Glass 3

A webes konszern már az új változaton dolgozik.

Május végén jelent meg a piacon a Google Glass Enterprise Edition 2 kiterjesztett valóság-okosszemüveg. A DigiTimes tajvani IT-portál a beszállítóktól származó értesülésekre hivatkozva azt írta, hogy a társaság ennek ellenére nem ül a babérjain, hanem már gőzerővel fejleszti az új modellt. A Google az elmúlt hetekben a Pegatron tajvani gyártót bízta meg a harmadik generációs okosszemüvegei gyártásával. A döntés azért érdekes, mert ezeket a termékeket eddig a Quanta Computer készítette. Az, hogy a vállalat most váltott és egy második partnert is kiválasztott, azt jelenti, hogy a korábbinál sokkal több Google Glass 3 gyártását tervezi.

Az új generációs modell várhatóan könnyebb és kompaktabb lehet, a súlya körülbelül annyi lesz, mint egy hagyományos szemüvegnek. Ez utóbbit alighanem az akkumulátor kapacitásának csökkentésével érnék el. Így az üzemidő várhatóan csak 30 perc lesz, amely után a kiegészítőt újra fel kell tölteni. Ez arra utal, hogy a Google olyan működési koncepcióval számol, amelynél a felhasználók csupán néhány másodpercig vagy percig alkalmazzák a készüléket.

A fejlesztés elvileg lezárult, így már az előzetes gyártás zajlik, amelynek során a különböző partnercégek kis mennyiséget készítenek az eszközből tesztelési célokra. A szakemberek megvizsgálják a dizájnt és meghatározzák az esetleges későbbi fejlesztési feladatokat. A Google Glass 3 minden bizonnyal 2020 közepén vagy végén jelenhet meg és kérdéses, hogy a végfelhasználók vagy az üzleti, ipari megrendelők számára lesz-e elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)