Berta Sándor

Kiterjesztett valóság szemüveget fejleszt a Samsung

A dél-koreai konszern egy összehajtható eszközt készíthet.

A Samsung Electronics Co., Ltd. az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO) nyújtotta be a szabadalmi dokumentumát, amelynek címe Folding-type wearable electronic device with optical transferring member for transferring light to transparent member from projector.

A leírás alapján a dél-koreai óriáscég egy téglalap alakú képernyőt jelenítene meg a szemüvegnek legalább az egyik lencséjében. Az alkalmazott technológiát a szemüvegbe építenék be. Az egyik oldalra kerülne az akkumulátor, míg a másikra a mikroprocesszor és számos szenzor. Mindez lehetővé tenné nem csupán a kiterjesztett valóság technológia alkalmazását, hanem az eszköz automatikus ki- és bekapcsolását is, amikor valaki felteszi vagy összehajtja azt. Ez segíthetne az energiafogyasztás csökkentésében is.

A szabadalmi dokumentumból kiolvasható volt, hogy az új készülék az ARM processzorára épülne. Azt ugyanakkor egyelőre még nem lehet tudni, hogy a Samsung piacra dobja-e és ha igen, mikor a kiterjesztett valóság szemüveget.

Januárban ismertté vált, hogy a társaság egy olyan virtuális valóság szemüveget is fejleszt, amelynél hajlított kijelzőt alkalmazna, hogy így biztosítson az eddigi megoldásoknál jóval nagyobb látómezőt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!