SG.hu

Virtuális valóság szemüveg jár az LG G3 mobiltelefonhoz

A hétköznapi felhasználók életének részévé kívánja tenni a virtuális valóságot (virtual reality, VR) az LG Electronics (LG) és Google.

Az LG mai bejelentése szerint ugyanis a VR for G3 kiegészítő ingyenesen jár majd azoknak (bizonyos régiókban), akik új LG G3 okostelefont vásárolnak. Az LG VR for G3 a Google Cardboard szemüvegével működik, segítségével a G3-tulajdonosok számos, a Google Play áruházból letölthető VR-kompatibilis alkalmazást és játékot próbálhatnak ki. A VR for G3 – más, fejen viselhető, saját processzorral és kijelzővel rendelkező VR-eszközökkel szemben – a G3 hang- és képtechnológiáját használja.


A Google Cardboard szemüveg tervezési sablonja alapján készült a VR for G3 forma-terve, amely online elérhető azok számára, akik szeretnék maguknak elkészíteni. A VR for G3 működéséhez nincs szükség másra, elegendő csupán a telefont a nézőeszközbe helyezni. „A virtuális valóság ugyan még gyermekcipőben jár, fejlődésének kezdetén állunk, eddig azonban ez a technológia nagyon drága, és így elérhetetlen volt az hétköznapi felhasználók számára” – mondta Chris Yie, az LG Electronics Mobile Communications Company elnökhelyettese és marketingkommunikációs igazgatója. „A Google Cardboard segítségével a hétköznapi felhasználókon kívül a VR-technológia olyan fejlesztőkhöz is eljut, akik ezzel fejlesztik majd és javítják a mindennapi életünket a jövő-ben” – tette hozzá.


„A Google Cardboard célja, hogy magával ragadó élményt nyújtson minden felhasználó számára, egy egyszerű okostelefon használatával” – hangsúlyozta Andrew Nartker, a Google Cardboard-fejlesztésekért felelős termékmenedzsere. „Izgalmas úton indultunk el a VR for G3-vel, illetve a fejlesztők és kivitelezők sokszínű csapatával. Ők mindannyian a Google Cardboard fejlesztésén dolgoznak, hogy a VR a jövőben a mindennapok ténylegesen hasznos szereplője legyen.”

A VR for G3 e hónapban kerül a piacra bizonyos régiókban, az LG G3-vásárlók pedig a telefon dobozában található QR-kód segítségével egy ingyenes VR játékot, a Robobliterationt is letölthetik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!