SG.hu

Leállítja a Vision Pro gyártását az Apple

Az Apple a nyár elején erősen visszavágta a Vision Pro megrendeléseket, és év végéig teljesen leállíthatja a vegyes valóság headset meglévő változatának gyártását.

Az eszköz eladásai a februári bevezetést követő kezdeti lelkesedés után egyre inkább visszaestek, a headset magas ára és az olcsóbb opciók, köztük a Meta-féle Quest konkurenciája miatt. Míg az Apple Vision Pro ára az Egyesült Államokban 3500 dollár körül kezdődik, addig a Quest 3 headset ára 500 dollár körül mozog.

A Vision Pro három beszállítójának munkatársai eddig 500 000 és 600 000 darab headset elkészítéséhez elegendő alkatrészt készítettek, de az egyik gyár már májusban felfüggesztette a Vision Pro alkatrészek gyártását. Az Apple az elmúlt hetekben az eszköz összeszerelőjével, a Luxshare-rel is közölte, hogy novemberben le kell állítania a gyártást.

Az Apple egy megfizethetőbb, kevesebb funkcióval rendelkező Vision termék 2025 vége előtt történő kiadásán dolgozik, és felfüggesztette a következő csúcskategóriás fejhallgatóján folyó munkát. Az Apple az év elején dobta piacra a Vision Pro-t a nemzetközi piacokon, hogy felélénkítse a keresletet, de ez nem tudta megmenteni az eszközt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M2 #2
    Szar lett, támogatás nélküli, piszokmód drága.
    Tim Cook ennyit tud, mehet is nyugdíjba!
  • Sequoyah #1
    Egy hasznalati targyert (telefon, computer...) el lehet sok penzt kerni ha jo, es akkor meg tudjuk magyarazni magunknak, hogy miert eri meg.

    De egy jatekert elkerni $3500-at, es arra szamitani hogy majd tomegevel adjak el, az irrealis volt. A technologia ami benne van realisan tenyleg ennyi er, de a hasznalati erteke az ennek a toredeke.
    Hogy megerje, ahhoz valami produktiv hasznalati modot kene neki talalni. De a munkahoz napi 8 oraban kenyelmetlen, es a TV-t sem valtja ki, mert ahhoz az egesz csaladnak venni kene.
    Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2024.10.24. 20:48:51