Mortimer

Hogyan keres pénzt Kevin Mitnick?

Kevin Mitnick, a híres a hacker új módját fedezte fel a pénzkeresésnek: online árverezi el személyes tárgyait.

A férfit januárban engedték ki a börtönből, öt év fogság után. Kevin Mitnick több komoly számítógépes bűncselekményt követett el. A férfi által árverezésre bocsátott személyes tárgyak közül a Dutchbid.com-on vásárolhatunk. Mivel Kevin Mitnick-et csak úgy engedték szabadon, hogy tilos a számítógép vagy az Internet közelébe engedni, a férfi édesapja segítségét kérte.

Miután Mitnick sikeresen elárverezett egy mobiltelefont, és TSR-80 zsebszámítógépet az eBay-en, a világ vezető aukciós kikötője megszűntette a férfi börtönben használt ID kártyájának az árverezését. Miután mind a Yahoo.com, mind pedig az Amazon.com megakadályozta a hasonló aukciókat, Kevin Mitnick átköltözött a Dutchbid.com kikötőre. Kevin Mitnick állítja, hogy az árverezés legális volt, ezért a férfi szerint a vezető aukciós kikötők reagálása "nevetséges és abszurd" volt.

"Alaposan megsértettek. Ha lenne egy törvény, ami tiltaná a személyes tárgyaim elárverezését, nem okolnám őket. Egyszerűen nem tetszett nekik az ötletem. Nem tetszett nekik a tény, hogy abból profitálok, hogy börtönben voltam." - mondta Mitnick.


A Yahoo.com és az Amazon.com elismerték, hogy megakadályozták az árverést, de mindezt azért tették, mert úgy hiszik, hogy az ID kártya elárverezése törvénybe ütközik. Az eBay képviselői nem kívánták kommentálni a hírt. A Dutchbid.com alapítója, Eric Rosenberg szerint nem követtek el semmi törvénybeütközőt.

"Értesítettük az ügyvédeinket, és megkértük őket, hogy nézzenek utána a dolognak. Egy olyan törvényt sem találtak, ami tiltaná az árverést." - mondta.

Kevin Mitnick Motorolla StarTAC telefonja 355 dollárért kelt el az eBay-en. A TRS-80 számítógépéért 510 dollárt zsebelhetett be a férfi. Az ID kártya árverését az előző héten kezdték meg, jelenleg 2000 dollárnál tart az árfolyam. Az aukció december 9.-ig tart.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • papabear #5
    ja, és most majd egyet koppint.

    http://www.cnn.com/2003/TECH/internet/01/19/tech.mitnick.reut/index.html
    ;oD