Berta Sándor

Igényt tartanak a Tinder adataira az orosz hatóságok

A helyi hivatalok szeretnének hozzáférni a szolgáltatás birtokában lévő információkhoz.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor) bejelentette, hogy a Tinder köteles a jövőben kiadni a felhasználói adatait az orosz rendőrségnek, a Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) és a belügyminisztériumnak. A szolgáltatást üzemeltető Match Group székhelye Dallasban van és a Roszkomnadzor tájékoztatása alapján köteles lesz a jövőben a beérkező információkat legalább fél éven át tárolni, majd pedig kérésre az orosz hivataloknak kiadni.

Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság közölte azt is, hogy a Tinder azon honlapok és alkalmazások listáján található, amelyektől elvárják, hogy a jövőben együttműködjenek az FSZB és más orosz hivatalok munkatársaival. Azokat a platformokat, amelyek működtetői nem hajlandók kooperálni az illetékes hivatalokkal, akár blokád alá is vonhatják. Az egy másik kérdés, hogy ezek az intézkedések nem igazán észszerűek és hatékonyak, amint azt az elmúlt hónapokban Telegram példája is bebizonyította. Az elrendelt tiltás ellenére ugyanis a kommunikációs szolgáltatás él és virul, azzal az orosz hatóságok nem tudtak mit kezdeni.

Az nem véletlen, hogy a Tinder felkeltette Moszkva érdeklődését, hiszen hatalmas adatgyűjtő és a szerverein minden leírt betű és belájkolt profil évekre visszamenőleg el van tárolva. A cég az emberek legtitkosabb szexuális vágyait is ismeri.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Nocsak, másolják Ámerikát? Kissé le vannak maradva.
  • noland #1
    Ejha, nyilván erre akarják csorgatni a nyálukat a belügyben, hogy ki kivel..erre nem is gondoltam, de köszönet a cikknek. Amúgy, gyerekek ez a jövő, a két rossz közül, inkább az állam ismerje a dolgaimat, mint mondjuk egy nagyranőtt öntörvényű óvodás.